erdemstr

Üyecik
Merhabalar,

Yakın zamanda mOnitörümü 2K çözünürlüğe yükselttim ve kullandığım ekran kartı 4060 Ti, yeni nesil oyunlarda düşük FPS veriyor. Malum RAM krizi ortada olduğundan şu anda sistemi DDR5 e yükseltmeyi düşünmüyorum. Ekran kartını yükseltip, fiyatların saçmalığı geçince sistemi güncelleyip ekran kartını korumayı düşünüyorum. Galax'ın 5070 Ti veya 5080 modellerinden birini almayı düşünüyorum.

Güncel sistemim:
  • AMD Ryzen 7 5700X
  • 48 GB DDR4 RAM
  • 4 TB SSD
  • ASUS TUF B450 anakart
  • ASUS TUF RTX 4060 Ti
  • 700W 80+ güç kaynağı
Şeklinde. Güç kaynağını yetersiz kalması durumunda güncelleyebilirim. Alıp takacağım ekran kartı 2K çözünürlükte, güncel AAA oyunlarda darboğaz yaşatır mı?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 5070 Ti için bazı oyunlarda minimal seviyede darboğaz olabilir ama öyle oyun zevkinizi baltalayacak şekilde bir darboğaz olmaz. Kaliteli bir 700W PSU RTX 5070 Ti'yi besler. RTX 5080'de senaryolar değişir.

Bence de darboğaz olmaz. Güç kaynağını 850W almanı tavsiye ederim. DDR5'e geçebilirsin aslında ama sorun sadece RAM krizi değil anakart ve CPU da değişmen gerekir. Masraflı iş, yoksa elindeki RAM'leri satsan 32 GB DDR5 RAM aldırır. GALAX RTX 5070 Ti iki fanlı olanı almanı tavsiye etmem. Diğer SFF modellerden birini seçebilirsin.

Şuradan bir hesapla istersen.

700 çok sınırda kalabilir.

R7 5700X'i eğer olursa -30 curve yapıp +200 MHz PBO ile biraz daha boostlatabilirsin. Ben öyle kullanmıştım. İyi soğutman varsa sorun olmaz.

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
Bence de darboğaz olmaz. Güç kaynağını 850W almanı tavsiye ederim. DDR5'e geçebilirsin aslında ama sorun sadece RAM krizi değil anakart ve CPU da değişmen gerekir. Masraflı iş, yoksa elindeki RAM'leri satsan 32 GB DDR5 RAM aldırır. GALAX 5070Ti iki fanlı olanı almanı tavsiye etmem. Diğer SFF modellerden birini seçebilirsin.

Şuradan bir hesapla istersen.

700 çok sınırda kalabilir.
RTX 5070 Ti için bazı oyunlarda minimal seviyede darboğaz olabilir ama öyle oyun zevkinizi baltalayacak şekilde bir darboğaz olmaz. Kaliteli bir 700W PSU RTX 5070 Ti'yi besler. RTX 5080'de senaryolar değişir.

R7 5700X'i eğer olursa -30 curve yapıp +200 MHz PBO ile biraz daha boostlatabilirsin. Ben öyle kullanmıştım. İyi soğutman varsa sorun olmaz.
O dediğiniz şeyi hiç anlamadım ve yapmadım :D. Deepcool AK620 Digital Pro hava soğutma takılı işlemcide.