Bünyamin KOŞAR
Uzman
Merhaba,
Ben işlemcimin yük altına ne kadar ısınacağını, kaç frekansa kadar çıkacağını merak ediyorum. Bu konu hakkında önereceğiniz program var mı? Aynı zamanda fan hızları ile bilgi de istiyorum.
ASUS ROG STRIX B350-F Gaming anakart kullanıyorum ve BIOS üzerinden "ez" diye bölüm var girdim ve otomatik olarak CPU üzerinde %5 overclock yaptı ve sistem boşta 43 dereceye çıktı. Bunu yapmadan önce 37-38 bandındaydı neyse çok sorun da değil.
Kasada toplam 6 adet fan mevcut.
İçeriye hava alması için konumlandırılmış 5 adet fan var bunar:
Kasa yanında iki ve kasa atında üç olmak üzere.
Egzoz olarak ise arkada bir adet fan bulunuyor.
Fan hızlarını yüksekten küçüğe doğru sıralıyorum ve şu şekilde ayarladım.
Sistem 70 derecede fanları Boost moduna alıyor CPU soğutucu ise 75 derecede Boost alıyor.
Bu şekilde ayarlama sebebim boşta daha sessiz olması hem de fazla toz toplamaması için. Daha doğru fan hızı varsa bilgilendirmenizi istiyorum.
Soğutucu: Xigmatek Air Killer Pro.
Macun: Cooper Master MasterGel Pro V2 r3.
Kasa: Fazeon F2 650W 6 fan.
Sistem boşta 43 derecede çalışıyor.
Yük altında (oyunlardan ve CPU-Z benchmark) testinde 70-76 dereceye kadar ulaştı. Not sistem yüksek güç modunda.
Ben işlemcimin yük altına ne kadar ısınacağını, kaç frekansa kadar çıkacağını merak ediyorum. Bu konu hakkında önereceğiniz program var mı? Aynı zamanda fan hızları ile bilgi de istiyorum.
ASUS ROG STRIX B350-F Gaming anakart kullanıyorum ve BIOS üzerinden "ez" diye bölüm var girdim ve otomatik olarak CPU üzerinde %5 overclock yaptı ve sistem boşta 43 dereceye çıktı. Bunu yapmadan önce 37-38 bandındaydı neyse çok sorun da değil.
Kasada toplam 6 adet fan mevcut.
İçeriye hava alması için konumlandırılmış 5 adet fan var bunar:
Kasa yanında iki ve kasa atında üç olmak üzere.
Egzoz olarak ise arkada bir adet fan bulunuyor.
Fan hızlarını yüksekten küçüğe doğru sıralıyorum ve şu şekilde ayarladım.
- Egzoz (%60 bandından başlatıyorum ki sıcak havayı devamlı tahliye etsin)
- Yandaki ikili (%50 bandında içeriye hava veriyorum)
- Alttaki bulunan üçlü fanlar ise (%30 bandında içeriye hava veriyorum)
- CPU fanım ise (%60 bandında başatıyorum)
Sistem 70 derecede fanları Boost moduna alıyor CPU soğutucu ise 75 derecede Boost alıyor.
Bu şekilde ayarlama sebebim boşta daha sessiz olması hem de fazla toz toplamaması için. Daha doğru fan hızı varsa bilgilendirmenizi istiyorum.
Soğutucu: Xigmatek Air Killer Pro.
Macun: Cooper Master MasterGel Pro V2 r3.
Kasa: Fazeon F2 650W 6 fan.
Sistem boşta 43 derecede çalışıyor.
Yük altında (oyunlardan ve CPU-Z benchmark) testinde 70-76 dereceye kadar ulaştı. Not sistem yüksek güç modunda.
Son düzenleyen: Moderatör: