Bütçe
80.000 TL

kaan34

Çalışkan
Merhaba,

Yaklaşık 80 bin TL civarında bir bütçem var. Elimdeki sistemi güçlendireyim mi yoksa AM5 sisteme geçişmi yapayım karar veremedim.

Şu anki sistemim:
  • AMD Ryzen 5700X.
  • Anakart X470 Gaming Plus.
  • RAM'lerim 4x16 64 GB.
  • Ekran kartı ASUS 2060 RTX 6 GB OC.
  • SSD 1 TB Samsung 960 EVO.
  • Güç kaynağı Seasonic 650 watt.
  • 240 mmlik Cooler Master sıvı soğutma.
  • Monitör LG ultrawide 5ms 75 Hz 29inç 2580X1080.
  • Kasa Cooler Master H500p.
Şu anki sisteme neler yapılabilir?

Toplamak istediğim sistem ise bu şekilde, yanlışlar varsa düzeltebilirsiniz veya öneride bulunabilirsiniz.
  • Anakart ASUS ROG STRIX B850 e-gaming Wi-Fi
  • İşlemci AMD Ryzen 9700X.
  • Ekran kartı ASUS TUF 5060 Ti 16 GB OC.
  • RAM'ler G.Skill 64 GB 2x32 Trident Z5.
  • SSD Samsung 9100 Pro 2TB gen5 M.2 SSD.
  • Sıvı soğutma Cooler Master 360mm.
  • Monitör MSI MAG401QR uwqhd 40inç 155Hz.
  • Monitör Samsung Odyssey OLED G9 49inç 144Hz.
Burada kafama takılan sorular şunlar, toplayacağım sistemde darboğaz yapma ihtimali var mı ya da yok mu bilmiyorum. Güç kaynağımı ve kasayı değiştirmek istemiyorum, yeterli olur umarım. Asıl kafama takılanlar bu iki monitör arasında kaldım. Eğer ki Samsung monitör daha iyiyse bütçemi onun için aşabilirim ama MSI monitör sana yeterlidir derseniz sadece kasayı değiştirmek istiyorum.

AM5'e gerek yok elindeki sistemi yükseltebilirsinde diyebilirsiniz. Şu an elimdeki sistemi yükseltmeye daha sıcak bakıyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz elimdeki sistem mi yoksa AM5 sisteme geçmekmi daha mantıklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem baştan aşağı komple overpriced ve aşırı dengesiz. 64 GB ram, bu sistemde 9100 Pro seçilmesi, fiyatını hak etmeyen AiO, 5070 ve 9070 XT parasına 5060 Tİ gibi gibi sabaha kadar sayabilirim.

Elinizdeki sistemi satın, ortalama 95 bin civarı bir bütçe olur. OLED monitörlü bir 5070 Tİ sistem bile toplanır.

Net bir şekilde am5. üstteki hocamın dediği gibi overpriced ürünleri özellikle mi seçtiniz? O fiyata R7-R9 alınıp yanına RTX 5070 Ti alınabilir.

Sistem baştan aşağı komple overpriced ve aşırı dengesiz. 64 GB RAM, bu sistemde 9100 Pro seçilmesi, fiyatını hak etmeyen AiO, 5070 ve 9070 XT parasına 5060 Ti gibi gibi sabaha kadar sayabilirim.

Elinizdeki sistemi satın, ortalama 95 bin civarı bir bütçe olur. OLED monitörlü bir 5070 Ti sistem bile toplanır.

Katılıyorum. Oyun için 32 GB gayet yeterli. Yarısını kullanmayacaksınız bile. Önemli olan MHz ve CL değerleri.

Net bir şekilde am5. üstteki hocamın dediği gibi overpriced ürünleri özellikle mi seçtiniz? O fiyata R7-R9 alınıp yanına RTX 5070 Ti alınabilir.

Katılıyorum. Oyun için 32 GB gayet yeterli. Yarısını kullanmayacaksınız bile. Önemli olan MHz ve CL değerleri.

Sistem baştan aşağı komple overpriced ve aşırı dengesiz. 64 GB RAM, bu sistemde 9100 Pro seçilmesi, fiyatını hak etmeyen AiO, 5070 ve 9070 XT parasına 5060 Ti gibi gibi sabaha kadar sayabilirim.

Elinizdeki sistemi satın, ortalama 95 bin civarı bir bütçe olur. OLED monitörlü bir 5070 Ti sistem bile toplanır.

Peki elimdeki PSU ve alacağım 9700X yeterli olur mu 5070 Ti için yoksa değişmesi gerekirmi. Darboğaz ihtimali var mı yok mu ve SSD almayıp hard diskmi takmalıyım bilmediğim için soruyorum. Ve önemli olan MHz ve CL değerleri demişsiniz ama ben daha elimdeki sistemin MHz değerlerini yükseltemiyorum AM5 sisteme geçtiğimde nasıl yüksek değerlerde kullanabilirimki.
Bana stabil çalışan sorun çıkartmayan orta seviye bir sistem olsa yeterli olur AM5'e geçmeyi çok sıcak bakmıyorum elimdeki sistemde kötü değil bana göre ve siz bütçe odaklı yorum yapmışsınız ve evet 64 GB RAM fazla oyunlarda fakat ben sadece oyun odaklı bakmıyorum iş içinde kullanacağım bu sistemi ve şunu da belirteyim kesinlikle AMD işlemcili ekran kartını eve dahi sokmam aşırı berbat. Elimdeki sistemi kimseye danışmadan kendi başıma topladım ve çoğu oyunu Forza RDR2 Cyberpunk gibi grafik kalitesi yüksek oyunları orta ve biraz üst ayarlarda açabiliyor. Benim buradaki amacım yüksek FPS değerleri almak değil bana 50-80 FPS aralığında akıcı şekilde oyun oynatabilecek bir sistem kombinasyonu gerekiyor hepsi bu.