Ercannsn

Başarılı
Arkadaşlar 2 gün önce hiçbir şey yoktu, bugün bilgisayara oturdum ve bu sorunla karşılaştım. anlık FPS düşüşleri oluyor LoL'de, rahatlıkla oynayamıyorum. 500 600 FPS aldığım yerde şimdi anca şu an 240. sabitlediğimde 210 anca görüyor ve aşırı laglanıyor yani rahatlıkla oynayamıyorum. monitörden mi ayar yapacağım, NVIDIA sisteminden mi bilmiyorum. artık çok can sıkıcı bir hâl almaya başladı. Kasayı ekimde almıştım, yani olmadı garantiye göndereceğim lakin 2 gün önce hiçbir şey yoktu, kendi kendine ayar mı değiştiriyor bilmiyorum lakin ASUS karttan şüpheleniyorum.

BIOS: Son sürümün bir önceki.
Ekran kartı: 577.00 sürümü 5060 Ti için uygun dediler, varsa önerebileceğiniz ekran kartı sürümü sevinirim.
  • ASUS Prime 520M-K
  • Ryzen 7 5700X.
  • Lenar DDR4 32 GB RAM 32000 MHz.
  • Cct M.2 SSD 1 TB.
  • Palit Infinity 3 5060 Ti 16 GB ekran kartı.
  • Monitör: Aryond'a 27 V2 180 Hz.
  • Ekstra olarak sıvı soğutma var.
  • PSU 800+80 Bronze.

FPS'im 185'te takılıp duruyor. ASUS karttan şüpheleniyorum, ayar yapmam gerekiyor mu?
Ekran kartı ve BIOS sürümünü mü değiştirmem gerek yardımcı olursanız sevinirim.

Benim eski ekran kartı 1060'ta bile kasma & donma sorunu olmuyordu. Tavsiyem önce sürücüleri güncellemeniz. LoL çok eski bir oyun olduğu için aşırı yüksek FPS'lerde patates oluyor.

Daha sonra da oyun içi ayarlardan;

"Görüntü > Gelişmiş > Kare Hızı Sınırı: Sınırsız", "Dikey senkronizasyonu bekle" özelliğini açın. Daha sonrasında "Oyun > Hareket öngörme kullan" özelliğini kapatın. Ayrıca oyunun grafiklerini en yükseğe alın ve kenar yumuşatmayı da açın.

Benim aklıma gelen olası çözümler bunlar. Umarım işinizi görür.

Benim eski ekran kartı 1060'ta bile kasma & donma sorunu olmuyordu. Tavsiyem önce sürücüleri güncellemeniz. LoL çok eski bir oyun olduğu için aşırı yüksek FPS'lerde patates oluyor.

"Görüntü > gelişmiş > kare hızı sınırı: Sınırsız", "dikey senkronizasyonu bekle" özelliğini açın. Daha sonrasında "oyun > hareket öngörme kullan" özelliğini kapatın. Ayrıca oyunun grafiklerini en yükseğe alın ve kenar yumuşatmayı da açın.

Kankam anakart sıkıntı diyorlar 5600 mgz RAM'lerde 4600'lük anakart kullanıyorsun diyorlar onunla alakası var mıdır?

Kankam anakart sıkıntı diyorlar 5600 mgz RAM'lerde 4600'lük anakart kullanıyorsun diyorlar onunla alakası var mıdır?

LoL ile çok alakası olacağını düşünmüyorum bu durumun. Asıl sorun üstte belirttiğim açıklamalardan birinde olduğunu düşünüyorum. İsterseniz önce bu çözümleri deneyin, sırayla diğer çözümleri de denersiniz.

LoL ile çok alakası olacağını düşünmüyorum bu durumun. Asıl sorun üstte belirttiğim açıklamalardan birinde olduğunu düşünüyorum. İsterseniz önce bu çözümleri deneyin, sırayla diğer çözümleri de denersiniz.
5060 ti ekran kartı sorunu yaşayan insanlar vardı ekran kartında en iyi sürücü 577.00 önerdiler acaba o iyi midir ve ya önereceğin başka var mıdır sürüm illa son sürüm mü yapmam lazım ona iyi olmadığıın söylediler

Bu sorunu çözebilen baba Yiğit çıkar mı ya harbiden vatan millet mevzusu haline geldi :D Windows 11 mi yapmalıyım ki acaba işletim sistemini.

Son düzenleme:
5060 Ti ekran kartı sorunu yaşayan insanlar vardı ekran kartında en iyi sürücü 577.00 önerdiler acaba o iyi midir veya önereceğin başka var mıdır sürüm illa son sürüm mü yapmam lazım ona iyi olmadığıın söylediler.

Bu sorunu çözebilen baba Yiğit çıkar mı ya harbiden vatan millet mevzusu haline geldi :D Windows 11 mi yapmalıyım ki acaba işletim sistemini.

En güncel NVIDIA sürücülerini ve BIOS'u kullanıyorum her zaman, hiçbir sorun da yaşamadım çoğunlukla. Siz de sürücüleri ve BIOS'u güncelledikten sonra dediğim ufak ayarlara bir girişin. Sadece soru sorup duruyorsunuz; bir şeyler deneyin ki iyi / kötü bir sonuç alalım. Oyun laglı gibi hissediyorsunuz, sorun muhtemelen dediğim gibi "hareket öngörme" özelliği açık olduğundan dolayıdır.

En güncel NVIDIA sürücülerini ve BIOS'u kullanıyorum her zaman, hiçbir sorun da yaşamadım çoğunlukla. Siz de sürücüleri ve BIOS'u güncelledikten sonra dediğim ufak ayarlara bir girişin. Sadece soru sorup duruyorsunuz; bir şeyler deneyin ki iyi / kötü bir sonuç alalım. Oyun laglı gibi hissediyorsunuz, sorun muhtemelen dediğim gibi "hareket öngörme" özelliği açık olduğundan dolayıdır.

Kankam tüm her şeyi denedim yani son sürümleri de denedim hiç kimse şu sorunu yaşamamış değişik. Hareket öngörme özelliği derken.

"Görüntü > Gelişmiş > Kare Hızı Sınırı: Sınırsız", "Dikey senkronizasyonu bekle" özelliğini açın. Daha sonrasında "Oyun > Hareket öngörme kullan" özelliğini kapatın. Ayrıca oyunun grafiklerini en yükseğe alın ve kenar yumuşatmayı da açın.

bu dediğin ayarlar tamamen nerde ki bulamadım

Arkadaşlar 2 gün önce hiçbir şey yoktu, bugün bilgisayara oturdum ve bu sorunla karşılaştım. Anlık FPS düşüşleri oluyor LoL'de, rahatlıkla oynayamıyorum. 500 600 FPS aldığım yerde şimdi anca şu an 240. sabitlediğimde 210 anca görüyor ve aşırı laglanıyor yani rahatlıkla oynayamıyorum. Monitörden mi ayar yapacağım, NVIDIA sisteminden mi bilmiyorum. Artık çok can sıkıcı bir hâl almaya başladı. Kasayı Ekim'de almıştım, yani olmadı garantiye göndereceğim lakin 2 gün önce hiçbir şey yoktu, kendi kendine ayar mı değiştiriyor bilmiyorum lakin ASUS karttan şüpheleniyorum.

BIOS: Son sürümün bir önceki.
Ekran kartı: 577.00 sürümü 5060 Ti için uygun dediler, varsa önerebileceğiniz ekran kartı sürümü sevinirim.
  • ASUS Prime 520M-K
  • İşlemci AMD Ryzen 7 5700X 8-Core Processor, 3401 MHz, 8 çekirdek, 16 mantıksal işlemci.
  • Lenar DDR4 32 GB RAM 32000 MHz.
  • Cct M.2 SSD 1 TB.
  • Palit Infinity 3 5060 Ti 16 GB ekran kartı.
  • Monitör: Aryond'a 27 V2 180 Hz.
  • Ekstra olarak sıvı soğutma var.
  • PSU 800+80 Bronze.

FPS'im 185'te takılıp duruyor. ASUS karttan şüpheleniyorum, ayar yapmam gerekiyor mu?
Ekran kartı ve BIOS sürümünü mü değiştirmem gerek yardımcı olursanız sevinirim.
Bir şeyler bilgisayarı boğuyor ve böyle saçma sapan hareket haline getiriyor lakin elbet yaşayanınız vardır videoya bakar mısınız lütfen.
Servise gönderdiğimde ise herhangi bir sıkıntı yok dediler lakin bana gelince neden böyle oluyor anlamış değilim çok can sıkıcı bir olay lütfen yardım eder misiniz?
Yasak mı bilmiyorum lakin anca böyle gösterebiliyorum videoyu

Son düzenleme: