ZORBEY07

Becerikli
  • Ekran kartı: ASUS Dual GeForce RTX 5070.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 5700X.
  • Anakart: MSI B550M Pro-VDH
  • RAM: 32 GB
  • İşlemci soğutucu: Arctic Freezer 34 e-Sports Duo.
  • Kasa: MSI MAG M100a.
  • Monitör: ASUS VG27AQML1a 2K 300Hz.
Arkadaşlar bu sisteme, kasanın tepesine takmak suretiyle 120x2 240 sanırım, sıvı soğutma önerisinde bulunabilir misiniz? LCD ekranlı olanlar da olur. Kullandığım soğutucu on numara, yalnız belli bir yerden sonra fan sesi bir artıyor, bir azalıyor. Soğutucu işini yapıyor tamam ama sessizlik için sıvı soğutma arayışındayım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Hocam sıvı sogutmalar daha çok ses çıkarabilir. Ciddi rakamlar ödemek zorunda kalabilirsiniz. Hava olarak, Thermalright peerless Assassin 140 önerebilirim. Kendim kullanıyorum, biraz büyük yeriniz varsa alın. Kasa değiştirip, 360'lık bir sıvı sogutma daha iyi olur. Bütçe kısıtlıysa hava soğutmayı alın, sesi beni rahatsız etmiyor.

Hocam sıvı sogutmalar daha çok ses çıkarabilir. Ciddi rakamlar ödemek zorunda kalabilirsiniz. Hava olarak, Thermalright peerless Assassin 140 önerebilirim. Kendim kullanıyorum, biraz büyük yeriniz varsa alın. Kasa değiştirip, 360'lık bir sıvı sogutma daha iyi olur. Bütçe kısıtlıysa hava soğutmayı alın, sesi beni rahatsız etmiyor.

Hocam desibel seviyeleri çok düşük diyorlar, markaların o yazıları yalan mı oluyor ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Ekran kartı: ASUS Dual GeForce RTX 5070.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 5700X.
  • Anakart: MSI B550M Pro-VDH
  • RAM: 32 GB
  • İşlemci soğutucu: Arctic Freezer 34 e-Sports Duo.
  • Kasa: MSI MAG M100a.
  • Monitör: ASUS VG27AQML1a 2K 300Hz.
Arkadaşlar bu sisteme, kasanın tepesine takmak suretiyle 120x2 240 sanırım, sıvı soğutma önerisinde bulunabilir misiniz? LCD ekranlı olanlar da olur. Kullandığım soğutucu on numara, yalnız belli bir yerden sonra fan sesi bir artıyor, bir azalıyor. Soğutucu işini yapıyor tamam ama sessizlik için sıvı soğutma arayışındayım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Test verileri gayet iyi. Öneririm.

Thermalright'ın LCD ekranlı modeleri mevcut ancak daha yüksek fiyattalar.

Hocam desibel seviyeleri çok düşük diyorlar, markaların o yazıları yalan mı oluyor ki?

Ürüne göre değişiklik gösterir. R7 9800X3D kullanıyorum, bana yetiyor. Güzel bir markadan ürün alacaksınız ama 240M ileriye dönük olmayabilir.

Test verileri gayet iyi. Öneririm.

Thermalright'ın LCD ekranlı modeleri mevcut ancak daha yüksek fiyattalar.

Hocam sizce 240M için, yüksek fiyatlar gereksiz değil mi?

Videoları izleyip, internette de kullanıcı yorumlarını okumak en doğrusu.

@ggbye, 240mm'ye 4.000 TL gereksiz bana göre.
2.000 TL gayet makul.

Bu arada önerdiğiniz PA140 modeli 2mm ile sığıyor, RAM'lere temas ederse temperli camı çıkartmak gerekir muhtemelen. Bu sebeple hava soğutma tarafında PS120SE öneririm. @ZORBEY07

@ggbye, 240Mm'ye 4.000 TL gereksiz bana göre.
2.000 TL gayet makul.

Bu arada önerdiğiniz PA140 modeli 2mm ile sığıyor, RAM'lere temas ederse temperli camı çıkartmak gerekir muhtemelen. Bu sebeple hava soğutma tarafında PS120SE öneririm. @ZORBEY07

Belirtiğim gibi yer uygunsa dedim. Benim önerdiğim, ileriye dönük ömürlük ürün. Katılıyorum yer yoksa ben de PS120SE öneririm.

@ggbye, 240Mm'ye 4.000 TL gereksiz bana göre.
2.000 TL gayet makul.

2-3-4K'ya alacağımız sıvı soğutma linklerini atar mısınız hocam?

2-3-4K'ya alacağımız sıvı soğutma linklerini atar mısınız hocam?

Hava soğutma:

240mm AiO:
Ekranlı bir model isterseniz: https://share.google/R5mx5kekfQztYugvx

Kasayı değiştiricek olursanız önerdiğim 360mm AiO'lar:

Böyle bir liste bırakayım size. 🙂

Delta A40 ve Assassin X 120 Refined SE modellerinden yüksek bir performans beklemeyin, işinizi görür nitelikteler.
Assassin King ve Burst Assassin bunlardan biraz daha iyi. R5 9600X gibi bir işlemciye kadar oyun içi performansında işinizi görür.

Gelelim çift kulelere; Peerless Assassin 120 SE sanırsam gruptaki en düşük performanslı ve gürültülü model. FZ6 Pro modeli sesli olmasına karşın Peerless Assassin 120 SE'den daha performanslı. Royal Knight 120 SE modeli Peerless ile denk, daha sessiz bir model. Ayrıca RAM'ler dikkate alınarak tasarlanmış.
Ocypus, FZ6 Pro ile denk hem gürültü hem performans olarak. (Bir tık FZ6 pro önde diyebilirim.)
Phantom Spirit 120 SE bahsi geçen tüm hava soğutmalardan iyi. Scythe Foma 3, Royal Knight ile denk.
140mm olan modeller var fakat büyüklükleri dolayısıyla RAM ve temperli cama değme ihtimalleri var. Bu sebeple listeye eklemedim, camı çıkarırım kasayı değiştirene kadar idare ederim derseniz şunlara bakabilirsiniz:

Enermax modeli Assassin King/Burst Assassin dengi aşağı yukarı.
Frost serisininde Commander acayip iyiydi, Spirit ona göre biraz daha dğşük performanslı.
Peerless Assassin 140, Phantom Spirit 120 SE ile denl performans sergiliyor.

240mm AiO'lar arasından Ocypus inanılmaz F/P bir ürün. Kağıt üzerinde ve testlerde sunduğu veriler oldukça iyi.
Aqua Elite modeli de iyi sadece Ocypus modeli daha F/P.
Frozen edge performans olarak Aqua Elite'den iyi ve daha sessiz.
LT520 ise performans olarak daha üstün bu ikisinden ancak bir o kadar da gürültülü.
Warframe ise Aqua Elite ile denk performanslı olmasına karşın daha gürültülü.

360mm tarafında ise Ocypus yine en F/P model ve verilerini 240mm gibi doğruluyor.
Frozen Edge, Aqua Elite modelinden daha iyi.

Hava soğutma:

240mm AiO:
Ekranlı bir model isterseniz: https://share.google/R5mx5kekfQztYugvx

Kasayı değiştirecek olursanız önerdiğim 360mm AiO'lar:

Böyle bir liste bırakayım size. 🙂

Delta A40 ve Assassin X 120 refined SE modellerinden yüksek bir performans beklemeyin, işinizi görür nitelikteler.
Assassin king ve burst Assassin bunlardan biraz daha iyi. R5 9600X gibi bir işlemciye kadar oyun içi performansında işinizi görür.

Gelelim çift kulelere; peerless Assassin 120 SE sanırsam gruptaki en düşük performanslı ve gürültülü model. FZ6 Pro modeli sesli olmasına karşın peerless Assassin 120 SE'den daha performanslı. Royal Knight 120 SE modeli peerless ile denk, daha sessiz bir model. Ayrıca RAM'ler dikkate alınarak tasarlanmış.
Ocypus, FZ6 Pro ile denk hem gürültü hem performans olarak. (bir tık FZ6 Pro önde diyebilirim.)
Phantom spirit 120 SE bahsi geçen tüm hava soğutmalardan iyi. Scythe foma 3, royal Knight ile denk.
140mm olan modeller var fakat büyüklükleri dolayısıyla RAM ve temperli cama değme ihtimalleri var. Bu sebeple listeye eklemedim, camı çıkarırım kasayı değiştirene kadar idare ederim derseniz şunlara bakabilirsiniz:

Enermax modeli Assassin King/Burst Assassin dengi aşağı yukarı.
Frost serisininde commander acayip iyiydi, spirit ona göre biraz daha dğşük performanslı.
Peerless Assassin 140, Phantom spirit 120 SE ile denl performans sergiliyor.

240mm AiO'lar arasından ocypus inanılmaz F/P bir ürün. Kağıt üzerinde ve testlerde sunduğu veriler oldukça iyi.
Aqua Elite modeli de iyi sadece ocypus modeli daha F/P.
Frozen Edge performans olarak Aqua Elite'den iyi ve daha sessiz.
LT520 ise performans olarak daha üstün bu ikisinden ancak bir o kadar da gürültülü.
Warframe ise Aqua Elite ile denk performanslı olmasına karşın daha gürültülü.

360mm tarafında ise ocypus yine en F/P model ve verilerini 240mm gibi doğruluyor.
Frozen Edge, Aqua Elite modelinden daha iyi.

Hocam bu ürün çok iyi durmuyor mu? Sizin paylaştıklarınız arasında, :)

Ayrıca, ocypus sıvı soğutma çok parlak değil mi? Sürekli gözü yorar diye düşünüyorum.

ürün.webp