iformatpcs

Üyecik
AiO olarak MSI CoreLiquid 240R V2 kullanıyorum, 5600X'ten 5700X3D'ye geçtiğimden beri işlemcim aşırı ısınıyor. Hiçbir şekilde çözüm yolu bulamadım. Ekran kartı olarak RX 6700 XT kullanıyorum, ağır yükte yaklaşık 60 derecelerde seyrediyor. Ama işlemci sürekli 85-90 derecelerde. Hatta AiO'yu push-pull olarak kullanma amaçlı kasanın önüne taktım. Ama hiçbir faydası olmadı... Yardımcı olabilirseniz sevinirim, termal macun değişimi dahil her şeyi denedim.

Kasa modeli nedir? Ek olarak sivi sogutucuyu tubes up mi montajladin yoksa tubes down mi on panele?

Bunlarin disinda 240R V2 o kadar iyi bir sogutucu degil ve 5700X3D de sicaklik bakimindan cok kontrol altina alinabilen bir islemci degil, Ryzen 7 5xxx'lerin hepsi oyle. PBO acikken cosuyorlar ve Ryzen 7'lerde tek CCD'ye 8 core koyup bu CCD'yi de ortalamak yerine sola koyduklari icin IHS'teki isi dagilimi dengeli olmuyor, bu yuzden de fazla isiniyor. Ryzen 5'lerde tek CCD icinde 6 core oldugu icin bu kadar isinma meydana gelmiyor.

CCD'yi ortalamamalarinin sebebi de maliyet. Ryzen 5'ler Ryzen 9 x900X kirmasi, Ryzen 7'ler Ryzen 9 x950X kirmasi oldugu icin. Tek kalan CCD'nin yanina bir CCD daha koyuyorlar oldu mu sana 12 core ve 16 core...

Kasa Thermaltake H570 TG, soğutucuyu hem tubes up hem down montajladım. İlginç şekilde tubes up halde yaklaşık 5 derece kadar daha iyi performans aldım. Ayrıca PBO'da Curve Optimizer ile tüm çekirdekleri negative 30'a kadar çektim, başka hiçbir ayarla oynamadım. Halen aynı durumda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence V1 sorunları v2'ye de taşınmış eğer garantisi varsa garantiye gönderin. Eğer yoksa işlemci bakır bloğunu çıkarın büyük ihtimal yol tıkanmış ya da partiküller vardır. 1 2 bardak karbonatlı su yapıp içine doldur 1 gün kadar bekle daha sonra içini iyice durula temizledikten sonra sıvı soğutucu ekle kapat devammm.