RavenRoth

Uzman
Arkadaşlar selam,

Şu an halihazırda 4060 (8 GB) ve R5 5500'lü bir sistem kullanmaktayım. Minecraft, Valorant tarzı oyunlarda olması gerektiğinden daha düşük FPS'ler alıyorum. Sıfırdan bir sistem yerine düşük parçaları değiştirmeyi seçtim çünkü anakartım (A520M k v2) DDR4. DDR5 bir sisteme geçmek istersem sıfırdan toplamış gibi bir şey olacak. İşlemci olarak R7 5700X3D seçtim fakat stok soğutucu yeterli olmuyor maalesef. Hava soğutma tercih etmediğimden sıvı soğutucu baktım birkaç tane:

NZXT Kraken Elite 360mm (3 fan)

NZXT Kraken 240mm (2 fan)

MSI MAG CoreLiquid 360r V2 360mm (3 fan)

Şu anda düşündüklerim bunlar, farklı sıvı soğutucu önerilerinde de açığım. Kasa modeli antec NX291 ATX.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu soğutucu uzun süre gidiyor mu?

Arkadaşlar selam,

Şu an halihazırda 4060 (8 GB) ve R5 5500'lü bir sistem kullanmaktayım. Minecraft, Valorant tarzı oyunlarda olması gerektiğinden daha düşük FPS'ler alıyorum. Sıfırdan bir sistem yerine düşük parçaları değiştirmeyi seçtim çünkü anakartım (A520M k v2) DDR4. DDR5 bir sisteme geçmek istersem sıfırdan toplamış gibi bir şey olacak. İşlemci olarak R7 5700X3D seçtim fakat stok soğutucu yeterli olmuyor maalesef. Hava soğutma tercih etmediğimden sıvı soğutucu baktım birkaç tane:

Şu anda düşündüklerim bunlar, farklı sıvı soğutucu önerilerinde de açığım. Kasa modeli antec NX291 ATX.
Sıvı soğutma önermek zorunlu mu? Eğer değilse aşağıda attığım modele bakabilirsiniz.

Sıvı soğutma önermek zorunlu mu? Eğer değilse aşağıda attığım modele bakabilirsiniz.

Gider sıkıntı olmaz. 360mm versiyonunun incelemesi var.

Yani zorunlu değil tabi ama tercih etmiyorum şahsen, para konusunda bir kısıtlamam yok o yüzden sıvı soğutucu tercihimdir. Önerin için teşekkür ederim gene de gözden geçireceğim

Sağolun kasanın 360mm desteklemediğini bilmiyorum öğrendiğim iyi oldu. Soğutucu öneriniz içinde teşekkür ederim, sizce 240Mm'lik NZXT Kraken'i tercih etsem daha iyi olur mu?

Son düzenleme:
Yani zorunlu değil tabii ama tercih etmiyorum şahsen, para konusunda bir kısıtlamam yok o yüzden sıvı soğutucu tercihimdir. Önerin için teşekkür ederim gene de gözden geçireceğim.

Sağ olun kasanın 360mm desteklemediğini bilmiyorum öğrendiğim iyi oldu. Soğutucu öneriniz içinde teşekkür ederim, sizce 240Mm'lik NZXT Kraken'i tercih etsem daha iyi olur mu?

240mm sıvı soğutmaya 5 bin TL vermek yerine attığım kasayı alın üstte 360mm desteği var. Kalan paraya 360mm alabilirsiniz.
Sizin kasanın üreticisi kendi sitesinde ön taraf için 360mm arka taraf için 120mm belirtmiş. Üst kısım için sadece fan desteğiyle alakalı bilgi var. Direk 2k fiyata 360mm kasaya geçmek daha mantıklı. 3k fiyatta 360mm kaliteli sıvı soğutmalar var zaten.

Desktop Screenshot 2024.10.04 - 15.31.53.69.webp

Desktop Screenshot 2024.10.04 - 15.33.17.34.webp

Son düzenleme:
Sıvı soğutma zorunluysa yukarida soylenenler gayet mantikli ancak sadece islemciyi sogutmak amacinizsa Peerless Assassin ya da Frost Commander fazlasiyla yeterli olacaktir. Sahsen o kadar ugrasmazdim sadece sogutabilmek icin. Goruntu ve zevk kismi butcenize ve size bagli tabii.

Gerci kasanizin 155mm sogutucu yukseklik destegi var. Hava akisi da iyi degil. Bütçe yetiyorsa hocamin dedigi gibi DK431 + 360mm almak daha mantikli.

Arkadaşlar selam,

Ayrica o anakartta pek saglikli olmaz.

Son düzenleme:
Sıvı soğutma zorunluysa yukarida soylenenler gayet mantikli ancak sadece islemciyi sogutmak amacinizsa Peerless Assassin ya da Frost Commander fazlasiyla yeterli olacaktir. Sahsen o kadar ugrasmazdim sadece sogutabilmek icin. Goruntu ve zevk kısmı butcenize ve size bagli tabii.

Gerci kasanizin 155mm sogutucu yukseklik destegi var. Hava akisi da iyi degil. Bütçe yetiyorsa hocamin dedigi gibi DK431 + 360mm almak daha mantikli.

Ayrica o anakartta pek saglikli olmaz.

Evet biliyorum anakartım yetersiz o yüzden yeni bir anakart da alacağım çünkü mevcut olanında 1 tane M.2 girişi var ve sistemim hazır PC adı altında toplandığı için 500GB SSD yeterli olmuyor maalesef. Tavsiyeniz için teşekkür ederim gene de. Kasa konusunda da parçaların hepsini tek seferde almayacağım, o yüzden en başta 360mm sıvı soğutucu destekleyen bir kasa alacağım, daha sonra işlemci, anakart ve soğutucu vs. vs... Bir sorum daha olacak, yeni alacağım anakart Gigabyte B550 Gaming X v2,

Linkteki SSD'yi almayı düşünüyorum ama anakartın desteklediği okuma yazma hızlarını bir türlü bulamadım. Sizce 7K yazma 7K okuma değerlerini bu anakartta alabilir miyim? Boşa para vermek istemem PC parçaları konusunda aşırı bir bilgim olmadığı için affınıza sığınarak soruyorum :(