R7 5700X3D & RTX 5070 Ti sistemde açık dünya oyunlarında karıncalanma ve titreme oluyor

LeFeyn

Uzman
Arkadaşlar merhaba, tuhaf bir sorunla uğraşıyorum. Özellikle açık dünya oyunlarında çimlerde karıncalanma mı diyeyim, titreme mi diyeyim bilmiyorum ama orta-uzak çimlerde bu sorunu yaşıyorum. Sanki çimlerin üzerinde binlerce karınca yürüyormuş gibi bir görüntü oluyor. 1440P monitör kullanıyorum. DLAA kısmen çözüyor ama yine çaresi olmuyor. Aşağıya video linkleri bırakıyorum, özellikle orta-uzak mesafeli çimlere bakarsanız anlayacağınızı düşünüyorum. Nedir bunun çözümü acaba? Şimdiden teşekkür ederim.

Sistem:
RAM: 4x8 3200 DDR4
Ekran kartı: RTX 5070 Ti
Anakart: MSI B450 Gaming Plus Max
İşlemci: Ryzen 5700x3D

Bende bu tarz bir sorun vardı, monitörde mi sorun var niye böyle oluyor diyip bir sürü ayar kurcaladıktan sonra sorun çözülmeyince iyice moralim bozulmuştu ama en son monitörden Freesync kapatınca düzeldiğini fark etmiştim.

Hocam her türlü ayar kombinasyonunu denedim diyebilirim. Daha kötü olduğu durumlar var ama daha iyi olduğu bir durum yok açıkçası. Oyun zevkimi çok baltalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…