R7 5700X3D'ye geçmek mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BigBangZero
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 66
  • Etiketler Etiketler
    5700x3d
Bütçe
12.000 TL

BigBangZero 3

Başarılı
Merhaba, bir arkadaşımdan 5-6k civarlarına R7 5700X3D işlemci alacağım. Şu anda Ryzen 5 5600 kullanıyorum. Sizce geçmek mantıklı mı? Geçtikten sonra şu anki anakartım olan Gigabyte A520 M-K v2'yi, MSI B550 Gaming Plus ile değiştirmeyi de düşünüyorum. Ekran kartım 6700 XT, 32 GB DDR4 RAM'imde var, bir süre bu sistem beni idare eder mi? Şu anda AM5'e geçmek en kötü ihtimalle 30 bin TL civarına geliyor, bu şekilde bana yaklaşık 13 bin TL civarına gelecek.

CS2-Valorant-LoL falan oynuyorsan geç, anakartı değiştirmen iyi hareket 105watt TDP o işlemci.

Düşük çözünürlük FPS oyunu oynamıyorsam geçmezdim, FPS oyunu için geçilir.

Dediğiniz fiyata alacaksanız geçilebilir. Sahibindendeki 10-20k arası fiyatlara alınmaz kesinlikle 7500F performansı ile aynı neredeyse bu işlemciler.

CS2-Valorant-LoL falan oynuyorsan geç, anakartı değiştirmen iyi hareket 105watt TDP o işlemci.
Yani genel olarak o tarz oyunlar oynuyorum. Anakart için MSI B550 Gaming Plus yeterli midir? DDR4 için sınırlı sayıda anakart mevcut şu anda.
Dediğiniz fiyata alacaksanız geçilebilir. Sahibindendeki 10-20k arası fiyatlara alınmaz kesinlikle 7500F performansı ile aynı neredeyse bu işlemciler.
Arkadaşımdan alacağım için oldukça ucuza gelecek, AM5 sisteme geçmek neredeyse 30 bin tl tutuyor şu anda.

AM5 geçmek istemiyorsanız zaten 5600 elinizdeyken yükseltmek için 3-4 işlemci opsiyonunuz var bu da onlardan biri. 1080P'de oynayacaksanız çoğu oyunda gözle görülür sağlam fark alırsınız. Fakat 2K'da kullanacaksanız önermem.

O fiyata geçilir. 1080p çözünürlükte FPS oyunları için artış sağlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…