R7 5700X'in PBO ayarı sonrası performans testi sonuçları nasıl?

Ceyhun

Uzman
Selam,

Sistemim ve BIOS'ta yaptığım PBO ayarları aşağıda. Cinebench R23 testleri sırasında aldığım değerleri de ekledim. Ayarlarım sizce nasıl, uzun vadede bir sorun çıkarır mı? Yorumlarınızı almak isterim. Bu arada ilk overclock deneyimim.

Sistem:
  • MSI MPG B550 Gaming Plus.
  • Ryzen 7 5700X.
  • Thermalright Phantom spirit 120 (çift fan)
  • Gigabyte RTX 5070.
  • 2×16 GB Kingston DDR4 3200 MHz CL16.
  • Samsung 970 EVO Plus 500 GB.
  • Corsair RM850e 850W.
BIOS / PBO ayarları:
  • PBO: Advanced.
  • PBO limits: Motherboard.
  • Scalar: Auto.
  • Curve Optimizer: All cores / negative / 20.
  • CPU Boost clock override: Kapalı.
  • Thermal throttle limit: 90°c
RAM:
  • XMP açık (profile 1)
  • 3200 MHz, 16-20-20-39
  • DRAM voltage 1.35 v
  • FCLK 1600 (1:1)
Single Core test sonucunda en fazla 40 dereceyi gördü.
Multi Core test sonucunda en fazla 74 dereceyi gördü.
Bu ayarlarla devam etmek mantıklı mı? Co değerini daha ileri taşımak gerekir mi?
Cinebench sonucunu da ekledim.
Alttaki Single testi sırasındaki oluşan değerler, üstteki ise multi Core testi sırasında oluşan değerler.
Not: CPU Power en fazla 104.506 W a kadar çıktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeterli fakat isterseniz daha hassas ofsetlerle şansınızı zorlayabilirsiniz, size kalmış.

Yeterli fakat isterseniz daha hassas ofsetlerle şansınızı zorlayabilirsiniz, size kalmış.

Daha zorlarsam sıkıntılar çıkacak gibi geldi. Çünkü ilk defa giriştim böyle bir şeye. Eski haline getirsem mi yoksa böyle uzun süre sorunsuz kullandırır mı diye merak ettim.

Bir de oyunlar için bu ayarı açmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 7500F işlemciye CO -30 ve +200MHz verdim Multi Core testinde 15k puan alabildim en fazla. Bence sizinki gayet iyi, sıcaklıklarda da sorun yok, 1-2 saatlik stres testinde çökme vs. olmazsa uzun vadede problem çıkaracağını sanmam. Redditte birisi bu işlemciye all core -28 verdiğini ve 73 derecelerde 108w çektiğini söylemiş.

Anakartımın azizliği olmasaydı ben de denerdim a serisi bir anakart neden kullanılmamalı daha çok hissediyorum işte :/

Evet, oyun testi yaptım. Kapanma olmadı, drop olmadı, mavi ekran vermedi. Sıcaklıklar normal seviyelerde takıldı. Neyse yorumlarınız için sağ olun.

Bir zararı var mıdır acaba ya da faydası, bilemedim.

Ben de 4060 kullanıyorum yani sıcaklıklar normal gayet ama açıkken faydası var mıdır zararı var mıdır bilgim maalesef yok saygıdeğer ceyhun hocam.

HWMonitor programında en alttaki değer nedense 927 olmuş. Herhangi bir hata falan almadım, ani drop yaşamadım veya kilitlenme sorunu da yaşamadım.

Dosya Ekleri

• 2.webp
    53,5 KB · Görüntüleme: 33
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…