Detaylar
Kim cevapladı?dGPU yok, doğru muyum?
creazy
Başarılı
Hayır, RTX 3050 GPU var, lakin 4 GB VRAM olduğu için bazı ayarlarda yetmiyor. AMD Radeon 16 GB VRAM olarak gösteriyor, o yüzden sordum, akıcı oynatır mı diye.
R7 5800H CPU'nun içinde Vega 8 iGPU var. Düşük ayarlarda olsa bile Enhanced Edition'u 25-35 FPS gibi bir değerle oynatır tahminimce. 3050 daha iyi bir performans verebilir. 3050 yetmiyorsa Vega 8 hiç yetmez.Hayır, RTX 3050 GPU var, lakin 4 GB VRAM olduğu için bazı ayarlarda yetmiyor. AMD Radeon 16 GB VRAM olarak gösteriyor, o yüzden sordum, akıcı oynatır mı diye.
creazy
Başarılı
3050 yetiyor ama ray tracing texture ayarlarını açınca VRAM fırlıyor. Ray tracing texture ayarları olmadan ultra'da oynatıyor. O ray tracing ayarlarını merak ettim, Radeon'da 16 GB VRAM olduğu için ama güçsüz sanırım yetmez gibi.R7 5800H CPU'nun içinde Vega 8 iGPU var. Düşük ayarlarda olsa bile Enhanced Edition'u 25-35 FPS gibi bir değerle oynatır tahminimce. 3050 daha iyi bir performans verebilir. 3050 yetmiyorsa Vega 8 hiç yetmez.
Hayır, yetmez. Bundan ziyade 3050 GPU RT çalıştıracak güçte bir kart GPU değil. 5000 serisi kartların giriş segmentide bile kartları patlatabiliyor o teknoloji. Dengeli modda orta-yüksek ayarlarda rahat oynarsınız diye tahmin ediyorum ama.3050 yetiyor ama ray tracing texture ayarlarını açınca VRAM fırlıyor. Ray tracing texture ayarları olmadan ultra'da oynatıyor. O ray tracing ayarlarını merak ettim, Radeon'da 16 GB VRAM olduğu için ama güçsüz sanırım yetmez gibi.
creazy
Başarılı
3050 diğer ayarlarda yetiyor anlamında dedim, RT çalıştıracak güçte değil zaten. Yani RT açık olmadan, texture açık olmadan diğer ayarları ultra yapıp oynayabiliyorum. Ha, bir keresinde bütün ayarları max aldım, fulledim, öyle denedim 3050'de ama 10-20-30 FPS alıyordu, kasıyordu; yani oynatmıyordu. 5050 8 GB değil mi, oynatmaz yani max ayarlarda. Radeon'un VRAM'i baya iyi ama güçsüz bir kart.Hayır, yetmez. Bundan ziyade 3050 GPU RT çalıştıracak güçte bir kart GPU değil. 5000 serisi kartların giriş segmentide bile kartları patlatabiliyor o teknoloji. Dengeli modda orta-yüksek ayarlarda rahat oynarsınız diye tahmin ediyorum ama.
3050'nin sorunu gücü değil, VRAM'i. 1080p'de RT kapalıyken birçok oyunda yüksek-ultra ayarları çevirebiliyor. Ama bazı yeni oyunlar ve özellikle GTA V Enhanced gibi VRAM tüketimi artan oyunlar 4 GB sınırına çarpınca performans bir anda çöküyor. O yüzden sizin her şeyi fulledim, 10-30 FPS oldu deneyiminiz normal. Vega 8 ise 16 GB VRAM gösterse bile 3050'nin yerine geçemiyor.3050 diğer ayarlarda yetiyor anlamında dedim, RT çalıştıracak güçte değil zaten. Yani RT açık olmadan, texture açık olmadan diğer ayarları ultra yapıp oynayabiliyorum. Ha, bir keresinde bütün ayarları max aldım, fulledim, öyle denedim 3050'de ama 10-20-30 FPS alıyordu, kasıyordu; yani oynatmıyordu. 5050 8 GB değil mi, oynatmaz yani max ayarlarda. Radeon'un VRAM'i baya iyi ama güçsüz bir kart.
- Makaleler
- 3
R7 5800H'in kullanabildiği RAM normal VRAM'e kıyasla yavaş kalır, düzgün performans vermez. Kaldı ki 3050 zaten paylaşımlıdır. Uygun gördüğü zaman sistem belleğinden alır.
Daha önce hiç kullanımları incelemedim ama render falan gibi işlerde daha işlevsel olur gibi geliyor. Oyun oynarken sistem belleğine veri atmak günümüzde kağnı kullanmak gibi kalıyordur herhalde.
Daha önce hiç kullanımları incelemedim ama render falan gibi işlerde daha işlevsel olur gibi geliyor. Oyun oynarken sistem belleğine veri atmak günümüzde kağnı kullanmak gibi kalıyordur herhalde.