Naveax
Uzman
Elimde G.Skill'in 2x32 4000 MHz 18 22 22 22 42 1.4V değerlerine sahip RAM'i var. 5800X ile 1.41V ile bu RAM'i çalıştırabiliyorum ve MHz düşürürsem PC boot almıyor veya direkt DRAM ışığı yanık kalıp kirleniyor. Garip, 3200 MHz'e kadar olan tüm aralıkları denedim ama işe yaramadı. Neden olduğunu bilmiyorum ve 2 yıldır AI Suite kullanıyordum. CPU'da Windows'ta 1.1V ile 60W üzeri güç çekmiyordu. Buradan bir göz kaçırması ile programda yapmadığım bir aylardan dolayı ve sadece fan hızını yönetmek için kullandığım için çok incelememiştim ama performans yetmemeye başladığında fark ettim. Programı kaldırdım. RAM'lerin MHz'ini düşürmeyi denerken boot almayın veya BIOS'tan çıkamazsın, buldum kendimi. Yardım edebilecek olan var mı?
Attığım resimde en yüksek denediğim değerler var. CPU kaldırıyor ama RAM'i o resimdeki gibi ayarladığımda boot almıyor.
3600 MHz'de de 3200'de de aynı şekilde boot almıyor. Ben sadece en yükseğini denedim.
Attığım resimde en yüksek denediğim değerler var. CPU kaldırıyor ama RAM'i o resimdeki gibi ayarladığımda boot almıyor.
Elimde G.Skill'in 32x2 4000MHz 18 22 22 22 42 1.4v değerlerine sahip RAM'i var 5800X ile 1.41v ile bu RAM'i çalıştırabilşyorum ve MHz düşürürsem PC boot almıyor veya direk DRAM ışığı yanık kanıp kirleniyor garip 3200MHz'e kadar olan tüm aralıkları denedim ama işe yaramadı neden olduğunu bilmiyorum ve 2 yıldır AI Suite kullanıyordum CPU da Windows'ta 1.1v ile 60W üzeri güç çekmiyordu buradan bir göz kaçırması ile programda yapmadığım bir aylardan dolayı ve sadece fan hızını yönetmek için kullandığım için çok incelememiştim ama performans yetmemeye başladığında fark etim programı kaldırdım RAM'lerin MHz'ini düşürmeyi denerken boot almayın veya BIOS'tan çıkamazsın buldum kendimi yardım edebilecek olan var mı?
Atığım resimde en yüksek denediğim değerler var CPU kaldırıyor ama RAM'i o resimdeki gibi ayarladığım da boot almıyor.
3600 MHz'de de 3200'de de aynı şekilde boot almıyor. Ben sadece en yükseğini denedim.
Son düzenleyen: Moderatör: