tahta

Başarılı
Merhaba, bu sene mayıs ayı içerisinde Ryzen 7 5800X3D ve Noctua NH-U12S Redux hava soğutucu ile Arctic MX-6 macununu kullandım ve şu an için memnunum. Ama sonrası için faz değişimli termal ped kullanmayı düşünüyorum.

Thermalright Heilos V2 ile ilgili pek yorum bulamadım. Kullanan veya bilen arkadaşlar ne der, tavsiye eder misiniz?

Merhaba, bu sene mayıs ayı içerisinde Ryzen 7 5800X3D ve Noctua NH-U12s Redux hava soğutucu ile Arctic MX-6 macununu kullandım ve şu an için memnunum. Ama sonrası için faz değişimli termal ped kullanmayı düşünüyorum.

Thermalright heilos V2 ile ilgili pek yorum bulamadım. Kullanan veya bilen arkadaşlar ne der, tavsiye eder misiniz?

Isı iletkenliği 8.5W/MK diyor. Bence Pullsar Ice Dragon Kyrosheet ya da Carbon Fiber olanı tercih edin.

Standart macun al geç hocam. Bu daha çok GPU için.

Ne kadar GPU ve laptop işlemcileri için olsa da daha uzun ömürlü ve performanslı olduğu için masaüstü bilgisayarlarda da kullanılabileceğini düşünüyorum. Bunu uygula, sonra sadece toz temizliği yaparsan bayağı götürür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Faz değişimli alınacaksa PTM7950 oldukça fazla incelemesiyle daha güvenli bir seçenek olur.

Faz değişimli alınacaksa PTM7950 oldukça fazla incelemesiyle daha güvenli bir seçenek olur.

PTM7950'nin performansı MX-6 ile aynı. Kargo, vergi vs. dedin mi Pullsar ile aynı paraya geliyor, mantıksız. Ben ve @talongod hocam kullanıyoruz, hatta Carbon'a geçmeyi düşünüyor. @talongod, hocam siz de deneyimlerinizi paylaşırsanız güzel olur.

17w/mk Pullsar İce Dragon Kyrosheet kullanıyorum. Gayet memnunum. Herhalde masaüstü sistem toplasaydım da yüksek ısı iletim gücü olan faz değişenliler kullanırdım.

Kafanıza biraz fikir oluşması adına kullandıktan sonrasını ve kullanmadan öncesini yazayım.

Pullsar İce Dragon Kyrosheet uygulamadan önce basic termal macunla kullanıyordum sistemi. Alalı 4 ay olmadan Pump-Out oldu. İlk kullandığımda 40w 82 derecelerdeyken 3 ayın sonunda 30w 85 dereceleri görmeye başladım. Buna bir dur demek gerekti. Pullsar İce Dragon Kyrosheet uyguladık. Şu anda uygulayalı 5 ay falan oldu, hala daha ağır yüklerde 45-50w arasında 80-85 seviyelerinde geziniyor.

Yani, Laptop kullanmıyor olsanız bile daha da uzun süreler gitmesi adına faz değişenli uygulayın. Pump-out olana kadar kullandığınız faz değişenlinin adını unutursunuz.

17w/mk pullsar ice Dragon kyrosheet kullanıyorum. Gayet memnunum. Herhalde masaüstü sistem toplasaydım da yüksek ısı iletim gücü olan faz değişenliler kullanırdım.

Kafanıza biraz fikir oluşması adına kullandıktan sonrasını ve kullanmadan öncesini yazayım.

Pullsar ice Dragon kyrosheet uygulamadan önce Basic termal macunla kullanıyordum sistemi. Alalı 4 ay olmadan pump-out oldu. İlk kullandığımda 40W 82 derecelerdeyken 3 ayın sonunda 30W 85 dereceleri görmeye başladım. Buna bir dur demek gerekti. Pullsar ice Dragon kyrosheet uyguladık. Şu anda uygulayalı 5 ay falan oldu, hala daha ağır yüklerde 45-50W arasında 80-85 seviyelerinde geziniyor.

Yani, laptop kullanmıyor olsanız bile daha da uzun süreler gitmesi adına faz değişenli uygulayın. Pump-out olana kadar kullandığınız faz değişenlinin adını unutursunuz.

Evet bende pump-outtan bıktım artık. 5800X3D yapısı gereği bellekler üstte olduğundan tek noktadan çok ısınıp pump out durumunu hızlandırıyor.

MX-6 yoğun viskoziteli oluşu açısından pump out durumunu geciktiriyor. Bende bir sonraki macun değişiminde, daha iyi soğutma beklentisinden çok bu pump outun yaşanmasını istemiyorum.