Wingluain

Çalışkan
Merhaba,

Windows 11 yüklü masaüstü bilgisayarımda oyun oynarken bir anda donma sorunu yaşamaya başladım. Sorunun kaynağını araştırmak için OCCT ile CPU ve RAM testleri yaptım. Bu testlerde hata veren bir RAM çiftini tespit edip sistemden çıkardım, ancak sorun devam etti.

Ardından OCCT üzerinden Power testi gerçekleştirdiğimde de benzer şekilde donma sorunu yaşanıyor. Donma sırasında mouse hareket ediyor, ancak ekranlar tamamen kilitleniyor ve tepki vermiyor.

Konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Donan görseller ektedir

Teşekkürler.

IMG_4637.webp

IMG_4638.webp

IMG_4631.webp

1760415614091.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart PCI-e versiyonu ile eşleştiği için riser sorunu olmaz, sleeve kablolarda temassızlık problemi var demek ki.

Anakart PCI-e versiyonu ile eşleştiği için riser sorunu olmaz, sleeve kablolarda temassızlık problemi var demekki
Aylarca sorunsuz çalışmıştı ama usb kopma vb sorunlarda başlamıştı uzun saatler yaptığım yayından sonra bir an da donma yapıyordu ve sadece bir sokette voltaj hatası gibi ekran kartında kırmızı yanıyordu şu anda çıkardığım ram çiftide sorunsuz çalışıyor

Ekran kartının güç beslemesinde sorun oluyor, temas sorunu buna da sebep olur.

Son düzenleme:
Ekran kartının güç beslemesinde sorun oluyor, temas sorunu bunada sebep olur.
bende elektrik kesintisi voltaj hatası diye düşünmüştüm soket kablolarının yerlerini değiştirmiştim gpu tweak 3 den de güç tespiti kapatmıştım ışık görmemek için psu da yeni çünkü nzxt 1000watt sleeved kablolar yüzünden bu sorun galiba occt ile yaptığım testlerde hata almadım bugün şükür