BIOS'tan curve ayarı yaptınız mı? -30?
Evet her şey 100'de.

BIOS'tan curve ayarı yaptınız mı? -30?
UV kast ediyorsanız hayır karışmadım bir şeye.

Cinebench 24 çoklu çekirdek testinde fanlar tam yükte dahi değilken 68-70 arası geziyor.

Fanlar 80-90, pompa 100 iken Cinebench 24 çoklu çekirdek 8. dakika.

IMG_8686.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bağlantıdan eminseniz cihaz sıkıntılı olabilir. Aklıma başka bir şey gelmedi. Bu kadar yüksek olmamalı.

OCCT biraz abartı gibi, Furmark CPU Burner'da da 78 dereceyi geçmiyor. Cinebench'te 70 üstü bile olmuyor.

1776906606379.webp

Crimson Desert 1080p minimum ayarlarda, fanlar %60, pompa %100.

OCCT biraz abarti gibi FurMark CPU Burnerda da 78 dereceyi gecmiyor. Cinebench de 70 ustu bile olmuyor.

Ben o işlemciyi 2 sene kullandım hep curve -30 olarak sıcaklıkları bayağı düşürüyor stok halinden çok daha iyi oluyor ayrıca Max Boost hızlarına da ulaşıyor bence curve -30 yapmayı deneyin derim.

Ben o işlemciyi 2 sene kullandım hep curve -30 olarak sıcaklıkları bayağı düşürüyor stok halinden çok daha iyi oluyor ayrıca Max Boost hızlarına da ulaşıyor bence curve -30 yapmayı deneyin derim.

OCCT haric zaten cok serin calisiyor ama yarin deneyecegim. OCCT testinde 130W cekiyor 78 derecede kaldigi FurMark'in CPU testinde 103W Max cekiyordu. 130W sogutamayacak bir AiO degil onu biliyorum.

OCCT biraz abarti gibi FurMark CPU Burnerda da 78 dereceyi gecmiyor. Cinebench de 70 ustu bile olmuyor.

İşlemci: Ryzen 7 7800X3D.

Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB.

OCCT testinde 70 dereceyi geçmiyor, en yüksek ayarlarda test etmeme rağmen.

Ama Cinebench R23'te maksimum 80 derece oluyor.

Boştayken de 46-48 derece.

2K Ultra ayarlarda Cyberpunk 2077'de 68-70 arası alıyorum mesela. Diğer oyunlarda da 67 derece sabit oluyor.

Oyunlarda ve normal kullanımda dediğiniz gibiyse sıcaklıklar sorun yok. Sonuçta bu gibi ağır testleri normal kullanımda görmüyoruz bile.

Bu kadar sıçramalar oluyorsa, yukarıda arkadaşın dediği gibi Curve Optimizer ayarını yapın, en azından sabit olur, daha sağlıklı olur.

-30 ile OCCT'de 84'e dustu.

Fikir vermesi açısından kendi Ryzen 7 5800X3D işlemcimi OCCT testine soktum biliyorum süresi az ama 3 dakikayı geçiyorken en fazla 82 dereceye yaklaştı Noctua NH-D15 hava soğutma ile:

Eki Görüntüle 243052

Sizde curve var miydi?