Bence şu ara yenileyecekseniz yenileyin derim RAM fiyatları daha da uçacak diyorlar ve ucu VRAMlere dokunacak ekran kartları da nasibini alacak. Ama bana kalırsa bütçe olarak zorlarsa 9800X3Dler en azından 9700X gibi bir işlemciye çıkarsanız 4080 ile 5 sene kayar gider.

Ama 5800X3D kötü değil fakat 2K gibi bir çözünürlükte hikayeli oyunlar vs oynayacaksınız 60-90 FPS'ler bana sıkıntı vermez diyenlerdenseniz idare edecektir. (oyuna göre güçlü oyunlardan kastım)

Ben 5800X3D + 4070 kullanıyordum ama 2K da çok keyif alamadım fps 90-100 de bile keyif vermedi bana. sizde 4080 çok iyi ama ona şöyle biraz daha iyi bir işlemci daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Ben 9700X e geçtim çok memnunum 1080 de bile akıcılık ve performans harika. Şu an 1080 de kullanıyorum ileride 2K ya geçeceğim.

Bence şu ara yenileyecekseniz yenileyin derim RAM fiyatları daha da uçacak diyorlar ve ucu VRAMlere dokunacak ekran kartları da nasibini alacak. Ama bana kalırsa bütçe olarak zorlarsa 9800X3Dler en azından 9700X gibi bir işlemciye çıkarsanız 4080 ile 5 sene kayar gider.

Ama 5800X3D kötü değil fakat 2K gibi bir çözünürlükte hikayeli oyunlar vs oynayacaksınız 60-90 FPS'ler bana sıkıntı vermez diyenlerdenseniz idare edecektir. (oyuna göre güçlü oyunlardan kastım)

Ben 5800X3D + 4070 kullanıyordum ama 2K da çok keyif alamadım fps 90-100 de bile keyif vermedi bana. sizde 4080 çok iyi ama ona şöyle biraz daha iyi bir işlemci daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Ben 9700X e geçtim çok memnunum 1080 de bile akıcılık ve performans harika. Şu an 1080 de kullanıyorum ileride 2K ya geçeceğim.
Hocam ben işlemci konusunda darboğaz yaşamıyorum muhtemelen bunda 3440x1440 p yani ultrawide kullanmam da etkilidir. Şimdi işlemci degisimi olsa anakart ram vs... çok masraf birde fg varsa oyunda darbogaz imkansiz zaten. Sadece rtx 4080 in gücü ne kadar daha yeter ultrada onu bilemiyorun.

RTX4080 ve Ryzen 7 5800X3D ikilisinin 1440p de ömrü ne olur? Oyunları Ultra ve yüksek ayarda düşünelim.
Hocam ben kendi düşüncemi paylaşmak isterim ekran kartınız ve işlemciniz gayet güzel fakat çok ağır hikayeli oyunlar oynayacaksınız 2K da sizi tatmin edemeyebilir işlemciyi yükseltmeniz sizin için daha iyi olacaktır fakat bu güzel FPS vermeyeceği anlamına gelmez bu haliyle de güzel sonuçlar alacaksınızdır.

İlla bütün grafik ayarlarını sonuna kadar açmak gibi bir beklenti yoksa bence ömrü bayağı uzun.

Hocam ben kendi düşüncemi paylaşmak isterim ekran kartınız ve işlemciniz gayet güzel fakat çok ağır hikayeli oyunlar oynayacaksınız 2K da sizi tatmin edemeyebilir işlemciyi yükseltmeniz sizin için daha iyi olacaktır fakat bu güzel FPS vermeyeceği anlamına gelmez bu haliyle de güzel sonuçlar alacaksınızdır.
Hocam işlemci degisimi demek anakart ve ram degisimi de demek...

Hocam ben işlemci konusunda darboğaz yaşamıyorum muhtemelen bunda 3440x1440 p yani ultrawide kullanmam da etkilidir. Şimdi işlemci degisimi olsa anakart RAM vs... Çok masraf bir de Frame Generation varsa oyunda darbogaz imkansiz zaten. Sadece RTX 4080'in gücü ne kadar daha yeter ultrada onu bilemiyorun.

4080 güçlü fakat ömür uzatmak istiyorsanız diye dedim işlemci yükseltmeniz bence tek gerekli olan.

Evet masraflı ama ileride bu masraf daha da büyüyecektir şu an zaten yükseldi ki yılbaşı sonrası ve bu RAM durumları ile düşünemiyorum. Yeni gelecek ekran kartlarını da vurur. Yani maliyetler daha çok artar. Bende başta duracaktım ama son anda karar verdim şimdi kafam rahat.

Hocam işlemci degisimi demek anakart ve ram degisimi de demek...
Acelesi yok hocam şimdi yapmanız gerekmiyor. Tatmin olmazsanız bütçenizi denkleştirdiğiniz zaman yapabilirsiniz. Fakat büyük ihtimalle bu sistem de oyunlardan istediğiniz performansı alacaksınız.

4080 güçlü fakat ömür uzatmak istiyorsanız diye dedim işlemci yükseltmeniz bence tek gerekli olan.

Evet masraflı ama ileride bu masraf daha da büyüyecektir şu an zaten yükseldi ki yılbaşı sonrası ve bu RAM durumları ile düşünemiyorum. Yeni gelecek ekran kartlarını da vurur. Yani maliyetler daha çok artar. Bende başta duracaktım ama son anda karar verdim şimdi kafam rahat.
Hocam şuan rtx4080 i tam güçte kullanıyorum. Muhtemelen rtx 4080 benim içjn yeterli gelmediğini fark ettiğim zaman tüm sistemi satıp yeni anakart islemci ve ekran karti alabilirim.

5800x3d maalesef AM4ün oyun için en iyis işlemcisi ama bazı oyunlarda fark ciddi olsa da bence bir çok oyunda da 7800x3dye göre çok da geride kalmıyor 1440pde.