Detaylar
Kim cevapladı?Yasin Alemdağ
Yetkin
10 numara.
Yasin Alemdağ
Yetkin
İyi mi normal mi demek istedi sanırım
witicieen
Yetkin
Yeni termal macun sürdüm de sıcaklık değerlerinin normal olup olmadığını merak ettim.
Güzel değerler, frekans da kısmıyorsa çok iyi değerler.Yeni termal macun sürdüm de sıcaklık değerlerinin normal olup olmadığını merak ettim.
Çok güzel değerler.
Rehbere bakarak daha da düşürebilirsiniz ancak gerek yok gibi.
Özellikle 3. nesil ve sonrası AMD Ryzen 7 ve 9 işlemcilerin oldukça sıcak çalıştığını hepimiz biliyoruz. Bu furyaya yaklaşık 2 sene önce katılan bir arkadaşımız var, adı da AMD Ryzen 7 5800X3D.
5800X3D temelde 5800X denen küçük çaplı soba üzerine 3D V-Cache belleklerin konulmasıyla geliştirildi. Amaç sentetik performanstan çok oyun performansıydı. Abisi 5800X'te var olan tabanca boncuğu kadar etkili dandik belleklerine nazaran oldukça fazla bir boyutla, 'DOKSAN ALTI' megabayt L3 önbellekle geldi. Peki başka ne oldu? Abisinden az güç çekti mi, abisinden az ısındı mı? Tartışılır.
Bugün bu...
5800X3D temelde 5800X denen küçük çaplı soba üzerine 3D V-Cache belleklerin konulmasıyla geliştirildi. Amaç sentetik performanstan çok oyun performansıydı. Abisi 5800X'te var olan tabanca boncuğu kadar etkili dandik belleklerine nazaran oldukça fazla bir boyutla, 'DOKSAN ALTI' megabayt L3 önbellekle geldi. Peki başka ne oldu? Abisinden az güç çekti mi, abisinden az ısındı mı? Tartışılır.
Bugün bu...
- utkuversus
- Forum: Overclock ve Soğutma
Rehbere bakarak daha da düşürebilirsiniz ancak gerek yok gibi.
- Makaleler
- 50
5800X3D icin gayet iyi sicakliklar cunku 5800X ve 5800X3D sicaklik olarak ozurlu sayilir.