Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Grey 4

Uzman
Merhaba, DDR5 AM5 bir sistemim var. Alt+Tab aşırı derecede yavaş; hiçbir çözüm bulamadım. Birçok şey denedim ama fayda etmedi. Masaüstü ve oyundaki Hz ile çözünürlük her ayar aynı ama yok, 5-6 saniye sürüyor ve ses gidiyor. Bu süre zarfında oldukça rahatsız olmaya başladım. Yeni bilgisayarda Windows 10 denemedim. Şu an kafamda Windows 10 LTSC 2021 var. Acaba bu sürüme geçsem sorunum düzelir mi yoksa sorun sistemle mi alakalı? Kafayı sıyıracağım.

Sistem özellikleri.
Ryzen 7600.
B650M.
16x2 5600 MHz.
RTX 4060
512 GB SSD + 1TB HDD.

O zaman sürücüler ve ekran kartı ile ilgili bir problem değil. G-Sync falan kullanıyorsan onu kapatmayı deneyebilirsin.

FreeSync kapalı kullanıyordum açtım bir fayda yok sistemi yük testine sokuyorum sorun yok gözüküyor bu sorun tam ne olduğunu bir kavrasam kökten çözeceğim format atayım diyorum onda da düzelmez ise psikolojik olarak biterim açıkçası.

Oyunların tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakarak deneyin. Ayrıca şöyle bir tavsiye var. Metin çeviri

"Donanım Hızlandırmalı GPU planlama ayarının bulunduğu Windows 11'de, altında bir tane olması gerekir; yani ayarlar > sistem > ekran > grafikler > varsayılan grafik ayarlarını değiştir > ve pencereli oyunlar için optimizasyonları kontrol edin... Umarım bu yardımcı olur. oldukça tuhaf, benim için Val ve CS'den Alt sekmeyle çıkmanın sorun olmadığını biliyorum, yine de onları tam ekranda çalıştırıyorum."

Oyunların tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakarak deneyin. Ayrıca şöyle bir tavsiye var. Metin çeviri.

"donanım hızlandırmalı GPU planlama ayarının bulunduğu Windows 11'de, altında bir tane olması gerekir; yani ayarlar > sistem > ekran > grafikler > varsayılan grafik ayarlarını değiştir > ve pencereli oyunlar için optimizasyonları kontrol edin... Umarım bu yardımcı olur. Oldukça tuhaf, benim için VAL ve CS'den alt sekmeyle çıkmanın sorun olmadığını biliyorum, yine de onları tam ekranda çalıştırıyorum."

Denendi hocam :D

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-03 221629.webp
    Ekran görüntüsü 2024-11-03 221629.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 90