Guneyxz 1

Uzman
Yer
Antalya/Finike
Son 2 gündür CS2'de takılma hissi yaşıyordum. İlk başta mouse pad'den, sonra ise fareden şüphelendim. LOD ayarına baktım, sürücüsünü güncelledim, olmadı. En son sinirlendim ve CraftRise girdim. Orada ise FPS'im normalden daha düşüktü (900 civarı). CS'de de orta ayarlarda 300 ortalama ama Edge'de veya masaüstünde böyle bir takılma durumu yok. orcaslicere girip küçücük bir model atınca ise bilgisayar kaçak Redmi gibi kasıyor. Artık bıktım bu durumdan. Çözümü ve sebebi sizce nedir?

Yardımcı olacaklara teşekkürler.

Ekran kartım RX 7800 XT.
İşlemci R7 7700.
RAM 1x16 GB.

Parçalarınız bu işler için fazlasıyla yeterli. Ancak sorun da sadece CS2'de olmuyor gibi. OrcaSlicer'ın basit bir modelde bile sistemi ciddi şekilde kastırması da sorun. Bu yüzden mouse ya da mousepad'den ziyade ekran kartı sürücüsü veya GPU seçimi tarafına bakmak gerek.

Önce OrcaSlicer'ın hangi GPU'yu kullandığını kontrol edin. Ryzen 7 7700'ün dahili ekran kartı da var. Dahili GPU'yu kullanıyorsa Windows'ta Ayarlar > Sistem > Ekran > Grafikler kısmından OrcaSlicer'ı Yüksek performans / RX 7800 XT olarak ayarlamak işi çözebilir.

Bir de özellikle AMD sürücüsünün sürümüne bakın. Sorun gerçekten son 2-3 günde başladıysa ve yakın zamanda Radeon sürücüsü güncellendiyse şüpheli. Özellikle 26.8.1 yüklüyse AMD Cleanup Utility veya DDU ile temizleyip bir önceki stabil sürüme dönerek test etmek gerek. Ek olarak Adrenalin ayarlarını varsayılana almayı da deneyebilirsiniz.

Farenizde 4000 ya da 8000 Hz kullanıyorsa test amacıyla 1000 Hz'e düşürün. Sorunun kaynağı olduğuna çok ihtimal vermiyorum ama elemesi kolay.

BIOS'ta EXPO açıksa bir kez kapatıp RAM'i varsayılan hızda deneyin. Ek olarak CPU'da PBO/Curve Optimizer, GPU'da undervolt/OC varsa onları da geçici olarak sıfırlamayı da deneyebilirsiniz.