Son düzenleme:
O kadar çıkamam hocam maalesef 30k bütçem var B850 Tomahawk alacağım hanına 27 - 28 k civarına geliyor 2'si.

Sizce 9700X 105W değerine çekildiğinde mi performansları aynı yoksa 105W değerine çekilince daha mı iyi oluyor.

Yapacağın işe, oynadığın oyuna göre değişir bu, ama 105W çekince bazı durumlarda 7800X3D ile kafa kafaya bazen onu bir tık geçiyor, eşit olsa bile daha az ısınıyor daha yeni teknoloji ve bi tık daha ucuz, karşılaştırma videolarını detaylı izle yine de.

1080p de bariz fark yok. Ben her oyunumu 2K ayarlarda oynarım FPS olsa dahi o zaman 2K da bu fark 1 2 FPS'lere düşecek diye düşünüyorum doğru mu?

Ve aralarında 10 derece kadar fark var. Mantıklı olan 9700X gibi geliyor. Çok kafam karıştı :D

Vok haklı, fiyat farkı başka şeylere harcanır. 9700X avantajları çok, ufak bir performans farkı için 7800X3D gereksiz olur.

Yani görünen şu ki arada 3 5 FPS fark var evet ancak bana sorarsanız 10 derece farkı için fedakarlık yapılabilir. Zaten üst düzey hard bir oyuncu değilim. Kendi halinde arkadaşlarıyla takılıp oynayan birisiyim.

2K çözünürlükde Ryzen 7 9700X alırsın yanında kule tipi soğutma hem tasarruf etmiş olursun artan bütçe ile de ekran kartına ya da diğer parçalara yatırabilirsin.

Hocam sadece anakart işlemci ve RAM değişikliği yapacağım. ASRock taichi 9070XT yeni aldım ve soğutmamda Lian Li galahad 2 Trinity şu an sadece bu ekran kartına yakışan güzel bir DDR5 sistem.