Arkadaşlar, bunlar birbiriyle uyumlu mu? Bu anakart ve RAM'leri kullanan var mı? İnşallah 6000 MHz hızında çalışır. Ya da umarım anakartta kronik bir sorun yoktur. Bilen varsa yorum yaparsa sevinirim. :)

İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
RAM: XPG Lancer Siyah RGB DDR5-6000Mhz CL30 32GB
Anakart: Gigabyte B850 Gaming X WiFi6E AM5

Eğer RAM modeli burada ki gibi ise 6000 de çalışacaktır. Uyumsuz bir parça yok.

1753983016036.webp

RAM destek listesinin bir önemi yok, orada olmasa da çalışır. Orası üreticinin test edip onayladığı liste. Orada olmaması çalışmayacağı anlamına gelmiyor. Adamlar piyasadaki bütün RAM'leri takıp test edemez.

4800 MHz maksimum frekansı değil, bu frekansın üzerindeki RAM'ler de XMP/EXPO açarak çalıştırılabilir.

Native o yani varsayılan frekans, en soldaki OC frekansı. Senin RAM'in model numarasını Ram Destek Listesi tıklayıp aratabilirsin.
Baktım titreyen önceki numarayı girdim ramlar çıkıyor. Ben o numaraya direk mesela adata markasının rami zannediyordum.

RAM destek listesinin bir önemi yok, orada olmasa da çalışır. Orası üreticinin test edip onayladığı liste. Orada olmaması çalışmayacağı anlamına gelmiyor. Adamlar piyasadaki bütün RAM'leri takıp test edemez.

4800 MHz maksimum frekansı değil, bu frekansın üzerindeki RAM'ler de XMP/EXPO açarak çalıştırılabilir.
Tabikide benim anakart için demiyorum ama bazı gruplarda farklı anakartlarda farklı ramlarde mesela 5600 üstüne çıkmıyor gibisinden okuyunca yazmak istedim. Kullananlarda çıktı. Zaten forumda da bu rami önermişlerdi