Neden sevmiyorsunuz? @20424 siz ne düşünüyorsunuz?
Haddinden pahalı bir kart, 8 faz üstelik. Gigabyte-MSI tarafında daha F/P modeller var. B650-A en azından ROG almış olursun diye attım. ASUS'un bu segmentteki fiyatlandırması iyi değil. @YusufEymen

7800x3D için B850M-K falan alsan da sıkıntı yok, oyun oynayacaksın sonuçta, bu işlemciyle başka bir şey zor yapılıyor. B650M-R'ye takan da var. Sorunsuz kullanılıyor.

Marka takıntın varsa almanda sakınca yok ama, zaten performans farkı hissetmeyeceksin. Anakartın sana sağlayacağı ekstra 3-5 özellik var bu tarz modellerde, onları da kullanmıyorsan problem yok, ethernet, Wi-Fi 7, Gen5 x16 PCIE ya da x4 M.2 portları gibi gibi. Kullanmıyorsan anlamsız bunlar. Gen5 M.2 zaten kim kullanıyor, throttle yüzünden Gen4 performansı alıyorsun.

Haddinden pahalı bir kart, 8 faz üstelik. Gigabyte-MSI tarafında daha F/P modeller var. B650-A en azından ROG almış olursun diye attım. ASUS'un bu segmentteki fiyatlandırması iyi değil. @YusufEymen

7800X3D için B850M-K falan alsan da sıkıntı yok, oyun oynayacaksın sonuçta, bu işlemciyle başka bir şey zor yapılıyor. B650M-R'ye takan da var. Sorunsuz kullanılıyor.

Marka takıntın varsa almanda sakınca yok ama, zaten performans farkı hissetmeyeceksin. Anakartın sana sağlayacağı ekstra 3-5 özellik var bu tarz modellerde, onları da kullanmıyorsan problem yok, Ethernet, Wi-Fi 7, Gen5 X16 PCI-e'ya da X4 M.2 portları gibi gibi. Kullanmıyorsan anlamsız bunlar. Gen5 M.2 zaten kim kullanıyor, throttle yüzünden Gen4 performansı alıyorsun.

M.2 Max 2 tane kullanırım, Gigabyte hakkında iyi şeyler duymadıö, kasa boş durmasın diye ATX istiyorum, WI-FI7 hızına asla yetişemeyeceğim için de pek önemli değil. Model önerisi yaparsanız çok sevinirim.

O kart 9K'lık bir kart değil, B650 Gaming X AX V2 bundan iyi, bunun edeceği Max 8k.

Gigabyte pek sıcak bakmıyorum. Model ne önerirsiniz benim isteklerime göre?

M.2 Max 2 tane kullanırım, Gigabyte hakkında iyi şeyler duymadıö, kasa boş durmasın diye ATX istiyorum, WI-FI7 hızına asla yetişemeyeceğim için de pek önemli değil. Model önerisi yaparsanız çok sevinirim.

MSI'da sıkıntı yaşadığın için, Gigabyte da istemediğin için geriye tek marka kalıyor, Colorful'un ATX formu yok bu bütçede, Biostar mantıklı değil o da mATX, ASRock 3D'leri yakıyor hala sorun yaşayanlar var eski BIOS'larda kalanlardan, alır almaz BIOS Update yaparsan orası başka. Tek marka ASUS kalıyor geriye.

Belki 20 yıldır Gigabyte anakartlar alır kullanırım, daha fazla memnun kaldığım bir marka olmadı, şu anakartın fiyatı gayet iyi.

VRM Sıcaklıkları vesaire de önemli, 8 fazlar genelde sıcak çalışır iyi heatsink lazım, bazı modellerde 8 faz olmasına rağmen 12 fazlık modellerden daha serin çalışıyor, daha iyi soğutması var. Onun haricinde B850 çipsetle gelen ekstra özellikler senin işine yaramayacak. Bütçe dahilinde herhangi bir kart işini görür, 7800x3D için problem olmaz. @YusufEymen

VRM Sıcaklıkları vesaire de önemli, 8 fazlar genelde sıcak çalışır iyi heatsink lazım, bazı modellerde 8 faz olmasına rağmen 12 fazlık modellerden daha serin çalışıyor, daha iyi soğutması var. Onun haricinde B850 çipsetle gelen ekstra özellikler senin işine yaramayacak. Bütçe dahilinde herhangi bir kart işini görür, 7800X3D için problem olmaz. @YusufEymen

Sizim fikriniz önemli. B850'nin özellikleri pek cazip gelmiyor B850 eagle yerine kaliteli B650 daha mantıklı geliyor.

Belki 20 yıldır Gigabyte anakartlar alır kullanırım, daha fazla memnun kaldığım bir marka olmadı, şu anakartın fiyatı gayet iyi.

BIOS konusunda çok bilgisizim birçok BIOS sorunları duydum gigabytelarda. B850 pek cazip de gelmiyor Wi-Fi 7 çok NVMe falan umurumda değil tek PCIe 5 için olabilir ama o da bu sisteme faydası olmaz yani.

Sizim fikriniz önemli. B850'nin özellikleri pek cazip gelmiyor B850 eagle yerine kaliteli B650 daha mantıklı geliyor.
Gigabyte tercih edilebilir, bu bütçede ASUS da dahil Ethernet ve ses yongasından kısıyor. Ethernet ülkemizde çok önemli olmasa gerek. Kim 1Gbit kullanıyor orası tartışılır. Bu bütçede herhangi bir ATX kart alabilirsin, TUF ile ikisi de 8 faz, biri Ethernet 2.5 diğeri 1Gbit, ses yongası TUF'ta da giriş seviyedir yüksek ihtimalle. Bu bütçede en fazla bu oluyor. Anakart sistem çalışsın diye var zaten, 15-20K'lık modeller harici çok üst düzey beklememek lazım.

B850 Gaming PLUS çok sorunlu bir model değil, onda sıkıntı yaşaman çok talihsiz olmuş. Sorunsuz kullanırdın. F/P olarak en iyi modellerden birisi o.

Beta BIOS vesaire çok kurmaman gerekli AM5'te, bir de Gigabyte Control Center, MSI Center kurma. GCC programı Debug LED ile alakalı bir bug yapıyordu en son. Biri çözdü diğeri çözemedi forumda konusu vardı.

BIOS konusunda çok bilgisizim birçok BIOS sorunları duydum gigabytelarda. B850 pek cazip de gelmiyor Wi-Fi 7 çok NVMe falan umurumda değil tek PCIe 5 için olabilir ama o da bu sisteme faydası olmaz yani.
Benim fikrim 7800x3D için B650M-R kartını 3500 TL'ye İncehesap veriyor indirimde, onu alırdım. 9800x3D için bir düşünürdüm ama 7800x3D için anakart direkt israfa kaçıyor. ATX olsun dersen de senin istediğin model haricinde pek mantıklı model yok, marka takıntın olduğu için. Sorun yaşamazsın B650 Gigabyte da zannetmiyorum, sadece GCC yazılımı problematik bir de Beta BIOS kurmayacaksın. RAM uyumsuzlukları vesaire eski BIOS'larda kaldı. @YusufEymen

Gigabyte tercih edilebilir, bu bütçede ASUS da dahil Ethernet ve ses yongasından kısıyor. Ethernet ülkemizde çok önemli olmasa gerek. Kim 1Gbit kullanıyor orası tartışılır. Bu bütçede herhangi bir ATX kart alabilirsin, TUF ile ikisi de 8 faz, biri Ethernet 2.5 diğeri 1Gbit, ses yongası TUF'ta da giriş seviyedir yüksek ihtimalle. Bu bütçede en fazla bu oluyor. Anakart sistem çalışsın diye var zaten, 15-20K'lık modeller harici çok üst düzey beklememek lazım.

B850 Gaming Plus çok sorunlu bir model değil, onda sıkıntı yaşaman çok talihsiz olmuş. Sorunsuz kullanırdın. F/P olarak en iyi modellerden birisi o.

Beta BIOS vesaire çok kurmaman gerekli AM5'te, bir de Gigabyte Control Center, MSI Center kurma. GCC programı Debug LED ile alakalı bir bug yapıyordu en son. Biri çözdü diğeri çözemedi forumda konusu vardı.

Benim fikrim 7800X3D için B650M-R kartını 3500 TL'ye İncehesap veriyor indirimde, onu alırdım. 9800X3D için bir düşünürdüm ama 7800X3D için anakart direkt israfa kaçıyor. ATX olsun dersen de senin istediğin model haricinde pek mantıklı model yok, marka takıntın olduğu için. Sorun yaşamazsın B650 Gigabyte da zannetmiyorum, sadece GCC yazılımı problematik bir de Beta BIOS kurmayacaksın. RAM uyumsuzlukları vesaire eski BIOS'larda kaldı. @YusufEymen

B650M R çok ucuza kaçar uzun süre gidecek kaliteli bir şey istiyorum. Güzel satıcı istiyorum Hepsiburada'dan aldık dersimizi. Marka takıntım yok ama Gigabyte genel olarak önerilmiyor MSI ASUS önceliğim. Ucuzsa var bir nedeni Gigabyte'ın.

B650M R çok ucuza kaçar uzun süre gidecek kaliteli bir şey istiyorum. Güzel satıcı istiyorum Hepsiburada'dan aldık dersimizi. Marka takıntım yok ama Gigabyte genel olarak önerilmiyor MSI ASUS önceliğim. Ucuzsa var bir nedeni Gigabyte'ın.
B650 çipseti ben genel olarak beğenmiyorum, ama çoğu kişi tak çalıştır yaptığı için RAM optimizasyonu ile de ilgilenmediği için problem çıkmaz. Overclock ile uğraşanların başı ağrıyor eski çipsetlerde, bug diye tabir edeceğimiz bazı sorunlar var. Günlük kullanımda sıkıntı yok yoksa. Ucuza kaçsa bile 5 yıl 10 yıl kullanırsın, sadece oyun sistemi bu, o açıdan düşünme. Sen sonuçta BIOS'a girip EXPO açıp çıkacaksın, ekstra ayar yapmazsın, belki PBO -20 Curve Optimizer yaparsın en fazla bu olur.

Marka takıntın varsa TUF harici mantıklı bir seçenek bulamadım, ROG almış olurdun en azından o artısı olurdu sana B650-A için. En azından 12 faz 60A, bir de ROG almış oluyorsun tek farkı o. Adında ROG geçince %50 daha pahalı oluyor muadillerine göre.

Gigabyte ve MSI istemiyorsan geriye başka seçenek kalmıyor. ASRock batırmasaydı onu da önerebilirdik.