O karttan kastınız nedir? 10k üstü pek vermek istemiyorum açıkçası.
Vatandaki karttan bahsettim, sizdeki kartla aynı olan.
O karttan kastınız nedir? 10k üstü pek vermek istemiyorum açıkçası.
https://www.vatanbilgisayar.com/msi...0e-am5-soket-ddr5-7800mhz-oc-m-2-anakart.html
Bütçe çıkarsa bu olabilir.
Bu kart yine öne çıkıyor, aynısını almam dersen üsttekileri düşün, hepsi iyi kartlar.
MSI B850 GAMING PLUS WIFI AMD B850 Soket AM5 DDR5 8200MHZ(OC) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
MSI B850 GAMING PLUS WIFI AMD B850 Soket AM5 DDR5 8200MHZ(OC) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
@YusufEymen Ben olsam X670E alırdım sana lazım olmasa da almışken onu al madem bu kadar uğraştın. Alamıyorsan ya aynı kartı tekrar al, ya da TUF seçeneklerini düşün. B650 Tomahawk da güzel kart ama onu sevmemiştin. Aynı fiyata diğerleri daha mantıklı. X670E çok iyi fiyatta.
Vatandaki karttan bahsettim, sizdeki kartla aynı olan.
İşine yarasın yaramasın fiyat olarak x670E daha iyi, alabiliyorsan onu, alamıyorsan TUF'ları düşün B650E olabilir, B850 Gaming PLUS MSI alabilirsin yine ama sorun yaşadın diye x670E alırdım ben olsam ya da TUF B650E, eski çipset diye düşünme mevzuyu, hepsi aynı yonga. Bu fiyat aralığında hepsi iyi şu anda. İşine yaramasa da kalsın, 5 yıl sonra 10950x3D takarsın. En dandik kart da takılıyor AMD tarafında orası ayrı da, 9K vermişken 10 verip X670E alırsın durur yani. Yine de senin kararın. Bana kalsa B650M-K da yeterli sana.X670E olması ne değiştirecek? Kullanacağım Max 3 USB portu. Eski aldığımı alsam bir sorun yaşar mıyım diye korkuyorum. Fiyat süper. İncehesaptakini alsam kargoyla uğraşacağım, 800TL hatta 400TL fazla verip B850 almak daha mantıklı gibi.
Fiyat falan süper ama kronik bir sorun ya da sistemi mi kaldıramıyor acaba aynı sorunu yaşar mıyım benzeri tereddütlerim var. İncehesap'taki kargoyla uğraştıracak 400TL fark var zaten. Ayhan hocamızın dediğine katılıyor musunuz? Ben X670e yerine güncel olan B850'yi daha mantıklı buluyorum ama siz daha iyi bilirsiniz. Vatan da indirimler var gibi bu ara vatan hem güvenilirlik hem ulaşılabilirlik açısından birincil önceliğimdir. Farklı öneriniz varsa öğrenmek isterim. @20424.
Şu kart çok iyi fiyatta ve 1 DPC, AM5 için biçilmiş kaftan, bunu al geç derim, mATX takıntından bence vazgeçmelisin.X670E olması ne değiştirecek? Kullanacağım Max 3 USB portu. Eski aldığımı alsam bir sorun yaşar mıyım diye korkuyorum. Fiyat süper. İncehesaptakini alsam kargoyla uğraşacağım, 800TL hatta 400TL fazla verip B850 almak daha mantıklı gibi.
Fiyat falan süper ama kronik bir sorun ya da sistemi mi kaldıramıyor acaba aynı sorunu yaşar mıyım benzeri tereddütlerim var. İncehesap'taki kargoyla uğraştıracak 400TL fark var zaten. Ayhan hocamızın dediğine katılıyor musunuz? Ben X670e yerine güncel olan B850'yi daha mantıklı buluyorum ama siz daha iyi bilirsiniz. Vatan da indirimler var gibi bu ara vatan hem güvenilirlik hem ulaşılabilirlik açısından birincil önceliğimdir. Farklı öneriniz varsa öğrenmek isterim. @20424.
B650M-K ile şu anki X870E arasında senin açından hiçbir fark yok, ikisine de 9950X3D takıp oyun oynuyorsun ve verdikleri FPS aynı, ikisini de 10 yıl kullanırsın. @YusufEymen Fark yok olayına girersek durum bu.
Şu kart çok iyi fiyatta ve 1 DPC, AM5 için biçilmiş kaftan, bunu al geç derim, mATX takıntından bence vazgeçmelisin.
Aslında sorunu biraz da sen yaratmışsın, RAM takarken latchleri göçertmişsin tırnak çıkartıp takmışsın vesaire, işlemci pinleri bükülmüş mü belli değil, bazı yanlışlıklar yapılmış, soğutucu montajı dediğim şekilde olmamış, karşılıklı ya da çapraz 2-3'er tur sıkılacak sırayla ve dönmediği yerde bırakılacak demiştim. Montaja dikkat edersen problem olmaz aynı ya da başka kart @YusufEymenGigabyte istemiyorum işte. Sorun o. Önceliğim Vatan Bilgisayar ayrıca. Eskisini alsam mı? Yine sorun yaşar mıyım sizce? @Ayhan Dönmez @20424
Aslında sorunu biraz da sen yaratmışsın, RAM takarken latchleri göçertmişsin tırnak çıkartıp takmışsın vesaire, işlemci pinleri bükülmüş mü belli değil, bazı yanlışlıklar yapılmış, soğutucu montajı dediğim şekilde olmamış, karşılıklı ya da çapraz 2-3'er tur sıkılacak sırayla ve dönmediği yerde bırakılacak demiştim. Montaja dikkat edersen problem olmaz aynı ya da başka kart @YusufEymen
Montaj işi şakaya gelmiyor, bu parçalar narin biraz. Dikkatli davranmak lazım, doğru hamleler ile monte etmen gerekli.
Alabilirsin sorunsuz kart. Sadece dikkatli ol bu sefer. BIOS Update sonrası EXPO aç kalsın öyle. Nitro ayarı yapabilirsin sadece, RAM için daha stabillik sağlıyor o, overclock değil bu dediğim, training ayarı bunu uygularsın EXPO üzerine:Bilgisayarcıya götüreceğim bu sefer. O arkadaşıma da yazıklar olsun. Pinler bükülmemişti, 16 GB RAM ile çalışıyordu sistem ama alt BIOS'la. Alayım mı yine B850 Gaming Plus Wi-Fi yarın?
Alabilirsin sorunsuz kart. Sadece dikkatli ol bu sefer. BIOS Update sonrası EXPO aç kalsın öyle. Nitro ayarı yapabilirsin sadece, RAM için daha stabillik sağlıyor O, overclock değil bu dediğim, training ayarı bunu uygularsın EXPO üzerine:
Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust-Enable RX-1 Tx-2 Control Line-1 RX-Tx Burst Length-8X-8X
@YusufEymen EXPO açıktan sonra BIOS içinden bunu uygulayıp save & exit yap sadece. Bir de iGPU kapalı kalsın-Integrated Graphics. BIOS ile başka bir işin yok. Overclock değil bu dediğim ayar. iGPU boş yere ısı sıcaklık performans kaybı yapıyor, watt çekiyor, diğeri de RAM eğitim ayarı stabillik artırıyor.