Nitro işine girmek istemiyorum. Şunları yapacağım kesin: EXPO, iGPU kapatmak, rebar genelde açık oluyormuş ama kontrol etmek.
Bu Nitro'yu yap ama tavsiye ederim. Düz EXPO'da kalmasın daha iyi trainliyor ve sadece 1 kez oluyor. Bir daha Nitro'yu hayatın boyunca görmeyeceksin yani.

Patriot muydu senin RAM'ler, Patriot'ta özellikle yarıyor bu ayar.

Nitro işine girmek istemiyorum. Şunları yapacağım kesin: EXPO, iGPU kapatmak, rebar genelde açık oluyormuş ama kontrol etmek.
Rebar açık gelir bu çipsette aynen.

B650, X670, B850 chipsetin bir farkı yok, yeteneklerini modele göre açıp kapatıyorlar o kadar, hepsinde aynı çip var, E anakartlarda çip 2 tane olabiliyor, onun da bir esprisi yok.

@20424 hocam siz ne düşünüyorsunuz bu konuda B850 Gaming Plus Wi-Fi alayım mı yine başka bir şey mi önerirsiniz yine aynı sorunu yaşar mıyım yaşamamak için nelere dikkat etmeliyim? @LH44 @Hamza Ensar Sağlam hocalarım sizler de bilgiliydiniz diye hatırlıyorum yardım ederseniz çok sevinirim. Vatan Bilgisayar güvenilirlik ulaşım kolaylığı ve zaman açısından birinci önceliğim olduğunu hatırlatmak isterim.

Düz EXPO'da problem yaşarsan bu Nitro'yu yaparsın, MSI kartlarda eğitim süresi düşük, bu ayarla ilk açışta training daha sağlam oluyor bir daha uğraşmıyorsun. Oyunlarda sıkıntı yaşarsan aklında olsun.

Sanmıyorum çünkü duymadım hocam. Herhangi bir sorun yaşarsam paylaşırım forumda. Çalışsın yeter hocam önce güç kaynağı gitti şimdi anakart 🥲

@20424 hocam siz ne düşünüyorsunuz bu konuda B850 Gaming Plus Wi-Fi alayım mı yine başka bir şey mi önerirsiniz yine aynı sorunu yaşar mıyım yaşamamak için nelere dikkat etmeliyim? @LH44 @Hamza Ensar Sağlam hocalarım sizler de bilgiliydiniz diye hatırlıyorum yardım ederseniz çok sevinirim. Vatan Bilgisayar güvenilirlik ulaşım kolaylığı ve zaman açısından birinci önceliğim olduğunu hatırlatmak isterim.

Sanmıyorum çünkü duymadım hocam. Herhangi bir sorun yaşarsam paylaşırım forumda. Çalışsın yeter hocam önce güç kaynağı gitti şimdi anakart 🥲
Sanmıyorum deme, AM5=Stutter :D Foruma kaç kişi konu açıp durdu aylarca görmedin mi, PSU'ya ne olmuştu takip edemedim?

Alın geçin derim. Bozuluna kadar eksiklik hissettirmez.

B850 Gaming Plus ile arasında 1.400TL fark var. Bütçenizde yetiyorken kaçırmayın.

Alın geçin derim. Bozuluna kadar eksiklik hissettirmez.

B850 Gaming Plus ile arasında 1.400TL fark var. Bütçenizde yetiyorken kaçırmayın.

X670E gereksiz geliyor açıkçası. 7800X3D söz konusu. 6 yıl kullanır değişirim AM6 ya. Bildiğim kadarıyla B850 X670eden daha güncel ve daha uzun süre güncelleme alacak. Asıl önemli olan bu bence.

Sanmıyorum deme, AM5 = Stutter :D Foruma kaç kişi konu açıp durdu aylarca görmedin mi, PSU'ya ne olmuştu takip edemedim?

PSU büyük ihtimalle fabrika çıkışlı sorunlu geldi onu da para iadesi yaptım.

X670E gereksiz geliyor açıkçası. 7800X3D söz konusu. 6 yıl kullanır değişirim AM6 ya. Bildiğim kadarıyla B850 X670eden daha güncel ve daha uzun süre güncelleme alacak. Asıl önemli olan bu bence.

PSU büyük ihtimalle fabrika çıkışlı sorunlu geldi onu da para iadesi yaptım.
İkisi de güncelleme alacak o kısımda sorun yok.

Milattan kalma anakartlara bile günümüzde güncelleme gelmeye devam ediyor. 😃

Yakın fiyatta oldukları için X670E ön plana çıkıyor ki genel anlamda da daha üstün.

Milattan kalma anakartlara bile günümüzde güncelleme gelmeye devam ediyor. 😃

Yakın fiyatta oldukları için X670E ön plana çıkıyor ki genel anlamda da daha üstün.

Bu üstünlükler neler? Çift yonga, daha çok USB vs. dışında ne işe yarayacak? Ben Max 3 USB port kullanırım.F/P olarak az bir fark yok.

İkisi de güncelleme alacak o kısımda sorun yok.

O kısımda yoksa okey de başka ne artısı olacak benim için faydalı olacak?