Bence yaşamazsın ama her ihtimale karşı 14 gün iade hakkını kullan, sistemi anakarta bilinçli şekilde kurun anlattığım şekilde, sonrasında BIOS Update ve EXPO+Nitro yap dediklerimi, iGPU kapat PBO Enable yap, o halde boot ediyorsa, sorunsuz Windows-driver kurulumu ve Gaming'de bir problem yok ise yola devam et derim.
@YusufEymen
Oldu ki sistemi birleştirdin sorun var, 14 gün içinde koşulsuz iade alıyorlar onu kullanıp ASUS alırsın ama indirimler biter tabii, şu anki B650E kartı 13 14K olacak. 10.5K'ya gayet iyi bir kart o. Ben ASUS daha çok seviyorum tercih ediyorum ama MSI tarafı da iyi, kötü sayılmaz. Tercih yine senin. Bir de sana tavsiyem sistemi uzay montaj açman, sonrasında kasaya montelemen.
Anakart kutusu üzerine kur sistemi, ya da bir platform üstüne fark etmez, ekran kartı takma işlemciden görüntü alarak Windows vesaire kur, işlemci+RAM+SSD ve PSU için 1x8 pin güç bağlantısı sol kısma yeterli uzay montajda, anakart 24 pin güç bağlantısı, sonrasında sistemi açmak için yıldız tornavida ile Power Switch pinlerine dokundurman gerekli. Ya da en kötü kasa ön panel bağlantısını yap kasa tuşu ile kapatıp açarsın sistemi ama kasanın içine kurma, test et öyle hallet.
@YusufEymen
PC'ciye önce uzay montaj deneyelim emin olalım sonra kasaya kuralım de. RAM'leri A2-B2 slotlarına takacaksın soldan 2. ve 4. slotlar. Sorun yoksa kasa içi montaj yapın. Sorun varsa da iade hakkını kullanırsın direkt iade alırlar Vatan alıyor.
İşlemciyi takarken pinleri büktünüz belki anakarttaki birkaçını AM5 soket narin fazlasıyla sök-tak yaparken affetmiyor ya da soğutucu yanlış monte ettiniz, aşırı sıktınız bir tarafı diğer taraf gevşek kaldı vesaire, RAM'ler zaten yanlış takılmış ters takılmış, parça zararı bile mümkün böyle bir durumda. Narin parçalar bunlar, oturmuyorsa aşırı zorlamamak lazım yuvaya, denk geldiğinden eminsen ancak o zaman baskı uygulayıp oturtuyorsun. Aksi takdirde hem yuva bozuluyor hem de pinler göçüyor parçaların.