grancoupe

Yetkin
Yer
Türkiye, İstanbul
AM4 ve DDR4 olan sistemimi AM5 ve DDR5'e yükseltiyorum. Çok uzun süren araştırmalarımdan sonra R7 7800X3D almaya karar verdim. Ekran kartım RX 6700 XT. Anakart olarak MSI MB X670E Gaming Plus almayı düşünüyorum. Sizce bu anakart fazla mı gereksiz? Bir de bu parçalara uygun DDR5 32 GB RAM ve M.2 SSD önerirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS anakart guzel, B850 isterseniz bu da alinabilir

RAM olarak arkadasin attığı RAM 2 Single module olarak gonderiliyormus, uyumluluk sorunu olmasin diye sahsen bunu alirdim ancak size kalmis tamamen.

SSD de gayet iyi renegate alabilirsiniz.

ASUS anakart guzel, B850 isterseniz bu da alinabilir

RAM olarak arkadasin attığı RAM 2 Single module olarak gonderiliyormus, uyumluluk sorunu olmasin diye sahsen bunu alirdim ancak size kalmis tamamen.

SSD de gayet iyi renegate alabilirsiniz.
Şu an her şeyi tamamen değiştirdim. MSI MAG B650 TOMAHAWK anakartı seçtim. Bu anakart, RX 6700 XT ve R7 7800X3D ile uyumlu, en uygun f/p 32 GB DDR5 RAM ve M.2 SSD önerirseniz sevinirim. Patriot dışında daha uygunu var mı?

Şu an her şeyi tamamen değiştirdim. MSI MAG B650 Tomahawk anakartı seçtim. Bu anakart, RX 6700 XT ve R7 7800X3D ile uyumlu, en uygun F/P 32 GB DDR5 RAM ve M.2 SSD önerirseniz sevinirim. Patriot dışında daha uygunu var mı?

Hocam dedigim gibi yukarida attigim SSD ve RAM en fiyat performanslari da niye 10k verip B650 cipset almak istiyorsunuz ki? B850 cok rahat geliyor o paraya, B650 Tomahawk Wi-Fi ben kullanıyorum ve Wi-Fi'si berbat simdiden soyleyeyim.

Şu an her şeyi tamamen değiştirdim. MSI MAG B650 TOMAHAWK anakartı seçtim. Bu anakart, RX 6700 XT ve R7 7800X3D ile uyumlu, en uygun f/p 32 GB DDR5 RAM ve M.2 SSD önerirseniz sevinirim. Patriot dışında daha uygunu var mı?
Patriot 6000 MHz ve CL30 olarak en uygunu. Daha üstü hızlarda uyumsuzluk sorunları daha çok yaşanıyor. Ayrıca daha ucuza böyle bir gecikmesi olan bellek yok. Gecikmesi yüksek ucuza bellek bulursunuz ama önermem. Bağlantıdaki kit olarak geldiğinden ayrıca bir sorun yaşamazsınız.

SSD ise halen bu ürünü öneriyorum. Kendim de kullanıyorum. Hızı ve veri yazma oranları iyi ayrıca DRAM var.

2025-04-14_23-37.webp

Bütçenizi aşıyorsa biraz daha zorlayıp kesinlikle bu ürünleri alın. Veya taksitlendirme yapın.