Detaylar
Kim cevapladı?Tinkerbell
Uzman
Bu bilgiyi öğrendiğim iyi oldu bilmiyordum.
O zaman haneye hayırlı olsun 7800X3D.
Bu bilgiyi öğrendiğim iyi oldu bilmiyordum.
X3D işlemciler tasarımından dolayı hassas bu yüzden sadece PBO ile ufak çaplı OC yapılabiliyor.
Tinkerbell
Uzman
Tinkerbell
Uzman
Yapay zeka deyince entegre bir çip falan var sandım.
Anakartı inceledim fiyatı fena değil ama tüm özellikleri B650 ile aynı, tek farkı 4 faz fazla olması, onun size hiçbir faydası yok, 12 faz bile çok fazla o işlemciye.
Ses çiplerini göremedim ona yorum yapamam, oda benzerdir yüksek ihtimal.
Sonuç olarak aynı anakartı 2000 TL fazlaya alıyorsunuz, B850 olsun derseniz alınabilir ama ben almam.
Anakartı inceledim fiyatı fena değil ama tüm özellikleri B650 ile aynı, tek farkı 4 faz fazla olması, onun size hiçbir faydası yok, 12 faz bile çok fazla o işlemciye.
Ses çiplerini göremedim ona yorum yapamam, oda benzerdir yüksek ihtimal.
Sonuç olarak aynı anakartı 2000 TL fazlaya alıyorsunuz, B850 olsun derseniz alınabilir ama ben almam.
Tinkerbell
Uzman
Faz sayısı yeterli,
Ses çipi önemsiz, ses kartı var kulaklığın.
Sonuç olarak iyi ki B650 almışım
Sonuç olarak iyi ki B650 almışım
Faz sayısı yeterli,
Sonuç olarak iyi ki B650 almışım![]()
İnsanlar B850, X870 olunca mükemmel oluyor falan sanıyorlar B650'den daha boş X870 anakartlar var mesela, isimlendirmeler kafa karıştırıyor, anakartın sunduğu özellikleri ve ihtiyaçları iyi anlamak lazım.
Bir de tesadüf şöyle bir şey ile karşılaştık bir konuda, B650 Gaming X AX V2 anakartın PCI-e X16 slotu, ekran kartı slotu yani normalde PCI-e 4.0 ama konudaki anakartta 5.0 olarak çalışıyordu, şaşırdım biraz araştırdım BIOS güncellemelerinin birinde yüksek PCI-e uyumluluğu gibi bir ibare var, sanırım gen 5 desteği de gelmiş o slota. ( O da lazım değil bu arada.)
Faz konusuda şöyle, rakamlara bakarak hesap yaparsak o anakarttaki sadece 2 faz sizin işlemcinizi çalıştırabiliyor.