Ben sana kendi kafamdakini söyleyim, 7800X3D için ne yapacağımı da anlatayım, bir örnek olsun ama kafanı karıştırmasın bu durum.

Şu kartı alırım, 7800x3d/9800x3d ile 8400 2:1 mod zorlarım ya da 6400-6600 1:1 mod zorlarım çünkü 1 DPC kart, yanına da A-Die RAM çekerim. Piyasadaki hiçbir kartla bu dediklerimi yapamazsın 1 DPC harici. Benim bakış açım bu, 15 yıl da kullanırım bunu mesela. Bu kartta da Debug LED yok ama benim için sıkıntı değil bu. Sadece senin açından baktığım için şart diyorum. Bir sorun anında ne yapacağını bilemezsin. @YusufEymen

Overclock yapmayacağım. XPG Lancer 32 GB CL30 6000MHz RAM aldım. A die yani. Attığınız kartta heatsink falan yok hayatta almam.

Overclock yapmayacağım. XPG Lancer 32 GB CL30 6000MHz RAM aldım. A die yani. Attığınız kartta heatsink falan yok hayatta almam.
Heatsink var, Gen5 desteği de var B850 çünkü, bazı parametrelere uyulmak zorunda çipsetlerde, anakart üreticileri ona göre üretiyor. Zaten al diye atmadım ki, ben olsam böyle yapardım diye attım. Farklı bakış açısı iyidir. Anakarttan sen ne bekliyorsun, onu anlaman gerekiyor önce.

7800x3d Undervolt ile gaming esnasında 60-70w seyrediyor belki daha az. O açıdan düşünmen lazım, buradaki sorun faz değil yani.

Heatsink var, Gen5 desteği de var B850 çünkü, bazı parametrelere uyulmak zorunda çipsetlerde, anakart üreticileri ona göre üretiyor. Zaten al diye atmadım ki, ben olsam böyle yapardım diye attım. Farklı bakış açısı iyidir. Anakarttan sen ne bekliyorsun, onu anlaman gerekiyor önce.

7800X3D Undervolt ile gaming esnasında 60-70W seyrediyor belki daha az. O açıdan düşünmen lazım, buradaki sorun faz değil yani.

Ben anakarttan serin çalışmasını, düşündüğüm modellerdeki gibi büyük bir heatsinki olmasını, uzun ömürlü olmasını, ATX olmasını, kaliteli olmasını istiyorum.

7800X3D Undervolt ile gaming esnasında 60-70W seyrediyor belki daha az. O açıdan düşünmen lazım, buradaki sorun faz değil yani.

Hocam bir de forumda kasadan ve soğutma sistemlerinden kimler anlıyor?

Ben anakarttan serin çalışmasını, düşündüğüm modellerdeki gibi büyük bir heatsinki olmasını, uzun ömürlü olmasını, ATX olmasını, kaliteli olmasını istiyorum.

Bu konuya yazan herkes fikir sahibi. 360 Thermalright öneririm ben fiyatından ötürü, PSU konusunda Enermax iyi ama kronik fan sorunu var, yeni seride düzeltildi, eğer alırsan ona dikkat et, kasa tavsiyesi de yine gelir, ayrı konu açabilirsin tek tek bunlar için. Şu an anakart olarak dün B650E alabilirdin ama Debug LED yok, ilk defa sistem toplayacak adam için AM5 platformunda bu şart, 1 TL olsa ben yine almam kendi adıma.

B850M-K sana attım alırdım diye çünkü benim için gerek yok, panik yapmam, ne yapacağımı bilirim böyle bir durumda. Ama sıfır bilgi olsaydım, ilk defa sistem toplayacak olsaydım ilk dikkat edeceğim şey o LED ışıkları olurdu.

Bu sana fazlasıyla yeterli, üstüne çıkmana gerek yok. 360 destekli Mesh kasa alırsın, monitör-kasa-PSU için ayrı konu aç, bilgili kişiler var.

Kasa Lian Li O11 vision compact düşünüyorum çünkü çok şık. Aqua Elite bence çirkin.

Bu konuya yazan herkes fikir sahibi. 360 Thermalright öneririm ben fiyatından ötürü, PSU konusunda Enermax iyi ama kronik fan sorunu var, yeni seride düzeltildi, eğer alırsan ona dikkat et, kasa tavsiyesi de yine gelir, ayrı konu açabilirsin tek tek bunlar için. Şu an anakart olarak dün B650E alabilirdin ama Debug LED yok, ilk defa sistem toplayacak adam içi AM5 platformunda bu şart, 1 TL olsa ben yine almam kendi adıma.

B850M-K sana attım alırdım diye çünkü benim için gerek yok, panik yapmam, ne yapacağımı bilirim böyle bir durumda. Ama sıfır bilgi olsaydım, ilk defa sistem toplayacak olsaydım ilk dikkat edeceğim şey o LED ışıkları olurdu.

Bu sana fazlasıyla yeterli, üstüne çıkmana gerek yok. 360 destekli Mesh kasa alırsın, monitör-kasa-PSU için ayrı konu aç, bilgili kişiler var.

Kasa Lian Li O11 vision compact düşünüyorum çünkü çok şık. Aqua Elite bence çirkin.
Arctic LF3 PRO'ya çıkarsın bütçe varsa o halde. Kasa gayet iyi, bir problem yaşamazsın.

Bunları takip et, gaming gecesinde indirime giriyor arada, anakartı da oradan alırsın belki. MSI B850 PLUS al için rahat edecekse ama. Ben bunları aktarabilirim kendi adıma.

Arctic LF3 Pro'ya çıkarsın bütçe varsa o halde. Kasa gayet iyi, bir problem yaşamazsın.

Bunları takip et, gaming gecesinde indirime giriyor arada, anakartı da oradan alırsın belki. MSI B850 Plus al için rahat edecekse ama. Ben bunları aktarabilirim kendi adıma.

Aynen. B850 Plus alacağım hiçbür konuda sorunum olmasın. LF3 Pro kalın o yüzden fan değişikliği sorun yaratır ve sığmayabilir. Başka önerisi olan var mı?

Aynen. B850 Plus alacağım hiçbür konuda sorunum olmasın. LF3 Pro kalın o yüzden fan değişikliği sorun yaratır ve sığmayabilir. Başka önerisi olan var mı?
Bahsettiğin kasaya kesinlikle sığar, bir de PRO fanlar yenilendi, onları değişmeni tavsiye etmem. Push-pull yapabilirsin, 3 öne 3 arkaya fan takarsın. Yük altında 3-5 derece oynatıyor, faydası var, boştaki sıcaklığa etkisi yok sayılır.

Bahsettiğin kasaya kesinlikle sığar, bir de Pro fanlar yenilendi, onları değişmeni tavsiye etmem. Push-pull yapabilirsin, 3 öne 3 arkaya fan takarsın. Yük altında 3-5 derece oynatıyor, faydası var, boştaki sıcaklığa etkisi yok sayılır.

Fanları değişeceğim kesinlikle. LF3 ise istemiyorum.

Fanları değişeceğim kesinlikle. LF3 ise istemiyorum.
Bence bunlar için ayrı konu aç, detaylı tartışmak lazım. Çok ürün seçtiğin için, hepsine ayrı konu açmanı tavsiye ederim. Güzel öneriler gelecektir bütçe dahilinde. Ben kendi adıma anakart ve RAM sana önerdiğimi hatırlıyorum şu an ve öncesinde, benim ilgi alanıma daha çok bunlar giriyor. PSU-Monitör gibi konularda çok bilgili arkadaşlar var, ekstra önermeme çok gerek yok. Enermax gayet iyi mesela, yeni seri olmasına dikkat et sadece.