Reis baştan sona nereye gireceğimi anlatır mısın?

Sadece -30 co verseniz yeterliydi. Sıcaklıklara ciddi etkisi olurdu. Anakartlarımız aynı direkt bu şekilde yapabilirsin. -25 de stabilite testi yapıp sonra -30a geçmek daha iyi olur.

Eki Görüntüle 152161

Eki Görüntüle 152160

Buradaki ayarlar böyle dursun mu?

Dosya Ekleri

• IMG_1947.webp
    IMG_1947.webp
    267,9 KB · Görüntüleme: 63

Buradaki ayarlar böyle dursun mu?

Bu ayarları yaptıysanız "CPU Boost clock override" enable(positive) yapıp +200 yapın. Bu ayar işlemciye +200MHz verecektir. Fakat benim attıgım sslerdeki gibi ben kullanmıyorum ihtiyaç oldugunuda düşünmüyorum. Siz +200MHz verip sıcaklıkları kontrol edebilirsiniz. Fazla görürseniz benim attıgım sslerdeki gibi yaparsınız yani 10X i ve üstteki manual i Auto olarak değiştirirsiniz.

Edit: Curve Optimizer kısmında attığım SS de ki gibi yaparsınız.

Bu ayarları yaptıysanız "CPU Boost clock override" enable(positive) yapıp +200 yapın. Bu ayar işlemciye +200MHz verecektir. Fakat benim attıgım sslerdeki gibi ben kullanmıyorum ihtiyaç oldugunuda düşünmüyorum. Siz +200MHz verip sıcaklıkları kontrol edebilirsiniz. Fazla görürseniz benim attıgım sslerdeki gibi yaparsınız yani 10X i ve üstteki manual i Auto olarak değiştirirsiniz.

Edit: Curve Optimizer kısmında attığım SS de ki gibi yaparsınız.

Sizin Curve Optimizer ayarını yaptım bakalım test edeceğim +200 ayarına gerek yok bence.

Sizin Curve Optimizer ayarını yaptım bakalım test edeceğim +200 ayarına gerek yok bence.

Hocam ayarı yaptımda PUBG'de ısı açısından değişme yok.

Son düzenleme:

Hocam ayarı yaptımda PUBG'de ısı açısından değişme yok.

Fark olmama ihtimali yok ya. Tekrar kontrol edelim ayarları. 2 farklı yerde PBO ayar yeri var. Birisi "Advanced" menüsünün en altında "AMD overclocking" olarak diğeri ise "overclock" bölümü içinde "Advanced CPU Config" içerisinde. Bu 2 yerede aynı ayarları uygulayın. 10X ve diğer manual olan ayarıda Auto yaptınız değil mi? Ekstra olarak gaming mode ve 105W TDP limit gibi ayarları da açtıysanız off yapın.

Fark olmama ihtimali yok ya. Tekrar kontrol edelim ayarları. 2 farklı yerde PBO ayar yeri var. Birisi "Advanced" menüsünün en altında "AMD overclocking" olarak diğeri ise "overclock" bölümü içinde "Advanced CPU Config" içerisinde. Bu 2 yerede aynı ayarları uygulayın. 10X ve diğer manual olan ayarıda Auto yaptınız değil mi? Ekstra olarak gaming mode ve 105W TDP limit gibi ayarları da açtıysanız off yapın.

Gaming mode kapalı TDP limit nereden bakacağız?

2 taraftan da ayarı yaptım Game Boost kapalı TDP limit 105W olayını bulamadım tarif edersen onu da yapayım.

Buldum hocam ayarlar bu şekilde.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    165,1 KB · Görüntüleme: 66
  • image.webp
    image.webp
    161,2 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
1. görselde ki 2 PBO scalar override ayarını Auto'ya cek tamam. OCCT üzerinden stress testi yapmayı unutmayın. Stabil olduguna emin olun.