Bandırmalı1965
Uzman
OC Zaten Manuel Kilitli Anca Scalar ppt tdc edc ile oynarsaO işlemciyi OC yapmanı tavsiye etmem, zaten X3D işlemcilerde OC sınırlı ve yaptığım OC karşısında alacağın performansa değmiyor.
OC Zaten Manuel Kilitli Anca Scalar ppt tdc edc ile oynarsaO işlemciyi OC yapmanı tavsiye etmem, zaten X3D işlemcilerde OC sınırlı ve yaptığım OC karşısında alacağın performansa değmiyor.
VRM soğutma bloku olmadan bu işlemciyi kullanmanız hiç mantıklı değil. Bende VRM soğutucusu olmayan bir anakart kulladım. İşlemci undervolt olmasına rağmen 70 dereceye ulaşmadan throttling yemeye başlıyordu.
Ben rasberry pi için kullanılan küçük heatsink metal soğutucu bloklarından taktım. Termal pedle birlikte geliyordu. İşlemci stres testlerinde 80 derece olsa bile hızını koruyabiliyor. Önceden oyunlarda 70 derece civarında 500mhz'lere düşüyordu. Ha birde işlemci sıcaklığı 5 derece falan düşmüştü.Aslında stok soğutucu benzeri anakartada hava üfleyen soğutucular ile denenebilir. Ama tabii vrmlari çıplak anakart ile çok da tavsiye edilmez.
Anakart modelini B650M-R sanıp yanıldığım için maalesef değiştiremiyorum -F modeli gelecek. Sipariş şu an incehesapta paketleniyor olarak gözüküyor. İşlemciye herhangi bir müdahale de bulunmasam en fazla yeni nesil oyunları oynayacağım için ısı konusundan kaynaklı anakart ya da işlemci de performans kaybı yaşar mıyım sizce?VRM soğutma bloğu olmadan bu işlemciyi kullanmanız hiç mantıklı değil. Bende VRM soğutucusu olmayan bir anakart kulladım. İşlemci undervolt olmasına rağmen 70 dereceye ulaşmadan throttling yemeye başlıyordu.
Anakart modelini B650M-R sanıp yanıldığım için maalesef değiştiremiyorum -f modeli gelecek. Sipariş şu an İncehesap'ta paketleniyor olarak gözüküyor. İşlemciye herhangi bir müdahale de bulunmasam en fazla yeni nesil oyunları oynayacağım için ısı konusundan kaynaklı anakart ya da işlemci de performans kaybı yaşar mıyım sizce?
Çok yüksek ihtimalle yaşarsınız.Anakart modelini B650M-R sanıp yanıldığım için maalesef değiştiremiyorum -F modeli gelecek. Sipariş şu an incehesapta paketleniyor olarak gözüküyor. İşlemciye herhangi bir müdahale de bulunmasam en fazla yeni nesil oyunları oynayacağım için ısı konusundan kaynaklı anakart ya da işlemci de performans kaybı yaşar mıyım sizce?
Zıt yorumlar olduğu için kafam karıştı ama dediğiniz gibi 90W çeken işlemci sonuçta.Pasif soğutması olmayan A620 anakart ile 9800X3D kullanan var forumda, o 150W çekiyor sizdeki işlemci PBO ile bile 90W çekiyor, bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi sorunsuz çalışır o sistem.
Yani 7500F veya 7600 işlemci olsa sorun olmaz diyecekler, 7800X3D olunca sorun çıkar diyorlar, 7800X3D bu işlemcilerden daha az güç çekiyor.