Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 18 Aralık 2023
İyi bir değer.
EsraBehzatHikayesi
Becerikli
Normal o işlemciyi undervolt yapmadan soğutmak çok zor PBO açık olduğu için 5 6 derece ekstra eklenmiş çok yoğun yük altında 76 77 dereceyi geçmezse bir anormallik yoktur.
Hocam bir de anakartınız ne B850 chipsetli anakartlarda nispeten bir tık daha serin çalışıyor.
Hocam bir de anakartınız ne B850 chipsetli anakartlarda nispeten bir tık daha serin çalışıyor.
SHERLOCKED
Başarılı
Çipsetle işlemci sıcaklığının ne ilgisi var?Normal o işlemciyi undervolt yapmadan soğutmak çok zor PBO açık olduğu için 5 6 derece ekstra eklenmiş çok yoğun yük altında 76 77 dereceyi geçmezse bir anormallik yoktur.
EsraBehzatHikayesi
Becerikli
A620'ye bazen 7 7800X3D takıyorlar işlemci stres altında kalıyor gün sonunda çipsetler daha fazla ısınarak verimli enerji iletemiyor bu ilgisi var.
SHERLOCKED
Başarılı
İşlemci sıcaklığıyla ne ilgisi var?A620'ye bazen 7 7800X3D takıyorlar işlemci stres altında kalıyor gün sonunda çipsetler daha fazla ısınarak verimli enerji iletemiyor bu ilgisi var.
Zambak
Becerikli
B850 msi gaming plus kullanıyorum underwolt dediğiniz ayarlar nedir bilmiyorum uygulayabilirim bilginiz var ise?Normal o işlemciyi undervolt yapmadan soğutmak çok zor PBO açık olduğu için 5 6 derece ekstra eklenmiş çok yoğun yük altında 76 77 dereceyi geçmezse bir anormallik yoktur.
EsraBehzatHikayesi
Becerikli
B850 MSI gaming Plus kullanıyorum underwolt dediğiniz ayarlar nedir bilmiyorum uygulayabilirim bilginiz var ise?
Underwolt kısaca aynı saat hızlarında kalıp işlemcinin daha az güç çekerek çalışma prensibidir deneme yanılma olarak çok düşük voltaj kısmaları ile yapılıyor BIOS üzerinden kendinize özel fan profili oluşturun chipset sıcaklığına göre değil işlemci sıcaklığına göre olsun hocam tekrar test edersiniz belki fanlar profile göre sessiz moda almıştır.
MSI Center'dan fan kontrolünü kapatın profil seçtiyseniz default alın BIOS'tan ayarlayın.
Yeni konular
-
-
-
1.000 TL'ye kadar bilgisayar masası için ayak destek ünitesi önerisi
- Michael MYERS
-
-
-
-
-
-