• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

R7 7800X3D işlemcinin 360mm sıvı soğutucu ile 74 derece çalışması normal mi?

Zambak

Becerikli
R7 7800X3D işlemci, 360mm sıvı soğutucu ile 74 derece oluyor. PBO açık durumda, normal mi?

Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal o işlemciyi undervolt yapmadan soğutmak çok zor PBO açık olduğu için 5 6 derece ekstra eklenmiş çok yoğun yük altında 76 77 dereceyi geçmezse bir anormallik yoktur.

Hocam bir de anakartınız ne B850 chipsetli anakartlarda nispeten bir tık daha serin çalışıyor.

Çipsetle işlemci sıcaklığının ne ilgisi var?

B850 msi gaming plus kullanıyorum underwolt dediğiniz ayarlar nedir bilmiyorum uygulayabilirim bilginiz var ise?

B850 MSI gaming Plus kullanıyorum underwolt dediğiniz ayarlar nedir bilmiyorum uygulayabilirim bilginiz var ise?

Underwolt kısaca aynı saat hızlarında kalıp işlemcinin daha az güç çekerek çalışma prensibidir deneme yanılma olarak çok düşük voltaj kısmaları ile yapılıyor BIOS üzerinden kendinize özel fan profili oluşturun chipset sıcaklığına göre değil işlemci sıcaklığına göre olsun hocam tekrar test edersiniz belki fanlar profile göre sessiz moda almıştır.

MSI Center'dan fan kontrolünü kapatın profil seçtiyseniz default alın BIOS'tan ayarlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…