bugün 7600X'den 7800X3D işlemcisine geçtim. Öncelikle sormak istediklerim MSI B650-M GAMING PLUS WIFI anakart ve Sapphire 9070 XT ile kullanacağım ve 750W PSU'm mevcut. Daha önceden PSU ile herhangi bir sıkıntı yaşamadım ama güçlü bir işlemci olduğunu bildiğim için bu PSU bana yeterli olur mu? Bir de ne gibi bir PBO ayarı yapmalıyım? DeepCool 360 sıvı soğutma ile kullanacağım.
Bugün 7600X'den 7800X3D işlemcisine geçtim. Öncelikle sormak istediklerim MSI B650-M gamıng Plus Wi-Fi anakart ve Sapphire 9070 XT ile kullanacağım ve 750W PSU'm mevcut. Daha önceden PSU ile herhangi bir sıkıntı yaşamadım ama güçlü bir işlemci olduğunu bildiğim için bu PSU bana yeterli olur mu? Bir de ne gibi bir PBO ayarı yapmalıyım? DeepCool 360 sıvı soğutma ile kullanacağım.
Marka modelini tam hatırlamıyorum fakat gold plus sertifikalı bir model.Şuan da açıp bakamıyorum malasef daha önce 7600X kullanırken bilgisayarıma format atmadan önce PPT:75W TDC:70A EDC:140A ve curve optimizeri all core negative yapıp 30 veriyordum sıcaklıklarda baya bi düşüş oluyordu.Formatdan sonra bunu yapamadım çünkü bu ayarı yaptığımda PC sürekli donup , kasıyordu ayarları normale çevirdikten sonra düzeliyordu.
Marka modelini tam hatırlamıyorum fakat Gold Plus sertifikalı bir model. Şu anda açıp bakamıyorum maalesef daha önce 7600X kullanırken bilgisayarıma format atmadan önce PPT: 75W tdc: 70a EDC: 140a ve Curve Optimizer'i all Core negative yapıp 30 veriyordum sıcaklıklarda bayağı bir düşüş oluyordu. Formatdan sonra bunu yapamadım çünkü bu ayarı yaptığımda PC sürekli donup, kasıyordu ayarları normale çevirdikten sonra düzeliyordu.
Güç kaynağın düzgün bir modelse 750 watt yeterli olur. Zaten 7800X3D 70-80 watt çekiyor oyunda. İşlemci kaynaklı bir sıkıntı yaşamazsın yani PSU açısından.
Güç kaynağın düzgün bir modelse 750 watt yeterli olur. Zaten 7800X3D 70-80 watt çekiyor oyunda. İşlemci kaynaklı bir sıkıntı yaşamazsın yani PSU açısından.