Tinkerbell

Uzman
Merhaba,

R7 7800X3D modeline yeni geçiş yaptım. Önceden R5 5600X vardı ve manuel OC yapabiliyordum. R7 7800X3D PBO ile OC etmek daha iyi performans veriyor daha stabil oluyor dediler. PBO OC daha önce hiç yapmadım.

Gigabyte B650 Gaming X AX V2 anakarta ve Phantom spirit soğutucuya sahibim. X3D modunda kullanıyorum, sanal çekirdekler kapalı olduğu için 5-7 derece daha serin çalışıyor işlemci şu an.

(Temsili bir fotoğraf bıraktım, buradan mı yapılıyor PBO OC? En başta ne kadar ayar vermeliyim, onu sormak için konu açıyorum.)

pbo-limits-for-7800x3d-ppt-tdc-edc-on-gigabyte-x670-mobo-v0-jzi1c0popjfc1.webp

Thermal Throttle Limit 99'a çek, CPU Boost Clock Override Pozitif +200 yap. PBO Limits'i şimdilik Disable ayarında bırak. Overdrive Scalar ayarını da otomatikte bırak. Curve Optimizer gir ve tüm çekirdeklere negatif -30 ver.

Thermal Throttle Limit 99'a çek, CPU Boost Clock Override Pozitif +200 yap. PBO Limits'i şimdilik Disable ayarında bırak. Overdrive Scalar ayarını da otomatikte bırak. Curve Optimizer gir ve tüm çekirdeklere negatif -30 ver.

99 yazsa bile donanım 95 ile sınırlı, olmaz. +200 veremez, işlemci buna kapalı maalesef. PBO Limits'te aynı şekilde.

99 yazsa bile donanım 95 ile sınırlı, olmaz. +200 veremez, işlemci buna kapalı maalesef. PBO Limits'te aynı şekilde.
Evet o yüzden 99 yap dedim. Bir anlam ifade etmeyecek zaten donanımsal olarak, 89'da kalmasın. +200 veremez evet sonradan aklıma geldi. Bende de X3D işlemci var ama o ara eski işlemcim 5600'e gitti aklım. PBO Limits orada bir takım değerler girili kalmış keza scalar da aynı şekilde o sebeple disable yapmasını söyledim.

Arkadaşlar fotoğraf temsili olduğu için yazdığınız bazı ayarları bulamadım.

İki tane fotoğraf ekledim kendi BIOS ayarlarıma ait.

Bu şekilde yaptım eksik bıraktığım bir yer varsa söyler misiniz?

Thermal throttle limit şimdi 99 yaptım

Yapmayı unutmuşum.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    186,2 KB · Görüntüleme: 106
  • image.webp
    image.webp
    154,4 KB · Görüntüleme: 95