Bütçe
20.000 TL
Böyle.

Moralimi bozdu.

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    5 KB · Görüntüleme: 64
Çözeriz bir şekilde.

Sistem normal yoldan da flashback ile de BIOS dosyasını okuyamıyor, usb bellek sorunu gibi geliyor bana.

Yarın farklı bir bellek bulursanız onunla deneyelim.

Tamamdır.

Buraya kadar olan ilgi ve alakan yardımın için teşekkür ederim.

Yarın görüşürüz.

Marix hocam EXPO mod 6.000MHz CL30 çalıştırdı RAM'leri ikisini birden 3 saat test ettim hata almadım.

Flck 2000 diyor da bunun 3000 olması lazım öyle değil mi?

FPS oyunlarında fark ediyor hocam, biri stabil 550-600 alırken diğeri 680-700 civarlarında geziyor rankedde. Diyeceksin 540Hz misin yeter 7800X3D. Zaten yeter ama ileride güncellemeler falan aldığında yine beni +500FPS götürsün istiyorum. Biraz garantici oynuyorum yani.

Fiyatları ne olur bilmiyorum, 9800x3DDen çok daha güçlü bir işlemci bence 2 seneye anca çıkar. En azından 2026 da büyük bir işlemci çıkmaz gibi. O nedenle bekleyesim yok.

Valorant testini yaparken BIOS'um güncel olmadığı için TPM Secure Boot hatası aldım sürekli.

Ölüm kalım maçı açtım ortalama 650-750 FPS arası gidip geldi.

Yarın BIOS ayarlarını güncelleyebilirsem eğer

Takımlı ölüm kalım ve ranked testi yapıp yazarım.

Dosya Ekleri

• IMG_1497.webp
    IMG_1497.webp
    155,4 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Çalıştığına sevindim, XMP, EXPO dışında bir ayara gerek yok, BIOS güncellemek şart stabilite için, BIOS güncelleyince CSM kapalı gelecek Secure Boot açık olur muhtemelen, fclk 2000 diye biliyorum.

BIOS güncellemesini sistem diskine atıp deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Tamamdır.

Buraya kadar olan ilgi ve alakan yardımın için teşekkür ederim.

Yarın görüşürüz.

Marix hocam EXPO mod 6.000MHz CL30 çalıştırdı RAM'leri ikisini birden 3 saat test ettim hata almadım.

Flck 2000 diyor da bunun 3000 olması lazım öyle değil mi?

Valorant testini yaparken BIOS'um güncel olmadığı için TPM Secure Boot hatası aldım sürekli.

Ölüm kalım maçı açtım ortalama 650-750 FPS arası gidip geldi.

Yarın BIOS ayarlarını güncelleyebilirsem eğer

Takımlı ölüm kalım ve ranked testi yapıp yazarım.
Tpm secure boot için bios ayarlardan secure boot açman lazım, windowstan msinfo dan kontrol et sonra güvenli önyükleme açılmışmı diye