R7 7800X3D mi R7 9700X mi?

Stourmer

Uzman
Merhaba,

Uzun zamandır sistem toplamak aklımda ve 9700X'de karar kılmıştım ama iki işlemci arasındaki fark çok diye 9700X düşünüyordum ama bugün baktığımda aralarındaki fark 3 bin TL civarlarına inmiş durumda sizce hangisi daha mantıklı olur teşekkür ederim.

Sadece render almayacaksanız 7800X3D almak daha mantıklı.

Oyun ve YouTube video işi yapmayı düşünüyorum. FPS olarak yakınlar ama 9700X in güç tüketimi çok çıkıyor yakalayabilmesi için.

Arada bir ekran kartı Upgrade'i kadar FPS farkı var. Olay tamamen kullandığınız ekran kartı ve çözünürlükte bitiyor. İleride upgrade yaptığınız zamanda fark daha belirgin hale gelecektir.

Oyun ve YouTube video işi yapmayı düşünüyorum. FPS olarak yakınlar ama 9700X in güç tüketimi çok çıkıyor yakalayabilmesi için.
Aralarında devasa render farkı olacağını düşünmüyorum, testlere bakmanız daha sağlıklı olur fakat işin içine oyun da girdiği için 7800X3D almanız daha mantıklı olur.

1080P'de oyun oynayacaksan 7800X3D, 2K çözünürlükte oynayacaksan 9700X.

1080P'de oyun oynayacaksan 7800X3D, 2K çözünürlükte oynayacaksan 9700X.
2K hocam hikayeli oyunlar genellikle hırslı bir şekilde online oyunları bıraktım bayadır oynamıyorum hırslı.

Aralarında devasa render farkı olacağını düşünmüyorum, testlere bakmanız daha sağlıklı olur fakat işin içine oyun da girdiği için 7800X3D almanız daha mantıklı olur.
bakacağım hocam B850 Tomahawk yeterli olur diye düşünüyorum 2 işlemci içinde değil mi?

2K'da 9700X ile 7800X3D aynı performansı veriyor. 9700X'in termal yapısı değiştiği için daha az ısınıyor. 9700X alabilirsin.

Evet, iki işlemci için de yeterli.

7800X3D'yi B650M Gaming Plus Wi-Fi ile kullanıyorum. Abartı bir anakart almana gerek yok. İkisi de fazla güç çekmiyor. Hele ki 7800X3D güç tüketimi inanılmaz iyi. Oyunlarda 65W güç çekiyor. Bu temelde 65W ile sınırlı 5600 gibi işlemcilerle aynı demek. Performans olarak da aşırı iyi zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…