Bütçe
15.000 TL

VitesNecmi 2

Üyecik
Başlıkta yazan işlemcilerden birini almayı düşünüyorum. Bütçem üçünü de almaya yetiyor.

Sistemi hem oyun oynamak hem de oyun geliştirmek için kullanıyorum. Özellikle Unreal Engine (C++) tarafında çalışırken işlemciye ciddi yük biniyor. Kod derleme (compile), shader derleme ve genel proje işlemlerinde mevcut işlemcim artık yetersiz kalıyor.

Bunun dışında Blender, Maya gibi 3D yazılımlarını da kullanıyorum. Oyun olarak ise hem hikâye tabanlı AAA oyunlar hem de rekabetçi oyunlar oynuyorum.

Anakart olarak ASUS Prime B650M-K kullanacağım.

Derleme ve renderda yeni mimari değil çekirdek sayısı konuşur. 9700X istediği kadar yeni olsun, 8 çekirdekle 12 çekirdekli 7900'ün derleme hızına yetişemez shader beklerken kanser eder.

Herkes niye 9700X demis anlamadim?
Özellikle Unreal Engine (C++) tarafında çalışırken işlemciye ciddi yük biniyor. Kod derleme (compile), shader derleme ve genel proje işlemlerinde mevcut işlemcim artık yetersiz kalıyor.
Surayi okuduktan sonra direkt aklin 7900'e gitmesi lazim. Oyun gelistiricileri sirf daha hizli compile alabilmek icin Threadripper'larla falan render farmlari yapiyorlar, 8C/16T bir CPU'nun bence sansi yok bu kiyasta. Multithreading onemli burada, IPC degil.
Bunun dışında Blender, Maya gibi 3D yazılımlarını da kullanıyorum.
Hadi bu ikili neyse. Birinde GPU'nuza yuku verebiliyorsunuz (ve vermelisiniz de), birinin de altyapisi oldukca eski oldugundan coklu cekirdek kullanimi o kadar verimli olmayabilir ancak Unreal Editor'de kesinlikle durumlar oyle degil. Kaldi ki Zen 5'in asil one gectigi AVX-512 ile alakali bir is yuku de goremiyorum konu sahibinin kullaniminda.

Ben 7900 diyorum. Yazdiginiz bicime bakarsak oyun oynamak 2. planda gibi sizin icin zaten.