R7 7800X3D mi R7 9700X mi?

Alacağım ikinci el kasa ve psu giriş seviyesi değil hocam şöyle;
H150i Elite capellix (xt olan değil)
4000d kasa
Evga 1000 gq power
3 tane de yedek kasa fanı
Bunları 10k ya bırakacak arkadaş. Buna göre hangi işlemci bilemedim.

Ayrıca ASRock anakart konusunda da bende B850 riptide alacaktım. Ancak birçok forumda 9xxx nesil için en azından çok olumsuz yorumlar okudum ve B850 Tomahawk aldım.
B850 tomahawktan memnun musunuz hocam yeni bir kart inceleme videosu bulamadım hiç.

Bir başka şikayette MSI tarafında oldu zaten. 9800X3D ile X870 Tomahawk yanma mevzuları dönmüştü. MSI da sonradan kullanıcı hatası olduğunu söyledi. Yine MSI da çok fazla yanma haricinde şikayet görmüştüm. Sorunlu diyen çok vardı. Ne kadar büyük firmalar olsalarda sorun çıkabiliyor. Bence en mantıklı modeli alıp geçmek lazım. 3-5 kişi sorun yaşadı diye anakart almayacaksak o zaman ASUS falanda almamamız lazım. Zaten ASUS, MSI, Gigabyte ve ASRock dörtlüsü tercih ediliyor en çok.

Ekran kartı ne?

Onu belirlemedim daha 9070XT düşünüyordum ama fiyatı 5070ti yi geçti.

B850 Tomahawk'tan memnun musunuz hocam yeni bir kart inceleme videosu bulamadım hiç.

Hocam henüz daha elime ulaşmadı. Ancak ASRock ile kağıt üstünde sadece lan ve ses yongası daha iyi geri kalan tüm her şeyi aynı diyebilirim. Bütçenize uygun olanı seçebilirsiniz.

Onu belirlemedim daha 9070XT düşünüyordum ama fiyatı 5070 Ti'yi geçti.

Bende ASRock taichi 9070 XT var ve çok memnunum. Soğutması çok iyi birçok oyunda fan açmıyor ya da oyun esnasında derecesi düştüğünde fan durduruyor. R6 da sıcaklıklarım Lian Li lancool 2 mesh ile 50-55 derece.

Ben sapphire modellerini es geçmiştim Recep hocam da sanırım soğutma olarak kötü olduklarını söylemişti o yüzden öyle kalmış aklımda ama ekran kartını şimdi almayacağım bu sistemi ilerisi için kuruyorum elimde sistem bulunuyor ama bunu kardeşime bırakacağım için 4-5 ay sonrası için sistem topluyorum ekran kartı hariç tamamlayacağım şimdi hocam.

Gigabyte attım zaten.

Ram aldınız mı hocam aldıysanız ne aldınız acaba bir de işlemciniz nedir?

Kartı kötülemiyorum yanlış anlaşılmak istemem. Çünkü ASRock anakartları bende aşırı derecede beğeniyorum. Yalan söyleyemem Tomahawk'ı geri yollayıp Riptide'da dönebilirim bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…