Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart modelim MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX.
Dediğim gibi, verdiğim PBO ayarlarını -20 olarak yaptın mesela, önceki mesajdaki gibi, sonrasında OCCT CPU Extreme test 30dk - 1 saat boyunca hata almazsan o şekilde kalacak, bir sıkıntı olmaz. Core 5 hata verirse mesela per-core yapman lazım. Core 5'i -15'e alacaksın, diğerleri -20'de kalacak. Ya da -20 all-core eğer hata verirse, all-core -15 çekeceksin. -15 hata vermeyecektir. -20 bile vermez belki şanssız değilsen @Zambak. Bu dediğim şekilde PBO kapalı haline göre daha serin çalışıyor ve performans kaybetmiyorsun.

Hepsi geri dönüşümlü ayarlar bunların, bir zarar söz konusu değil zaten. O yüzden stokta kullanmayı mantıksız buluyorum, 30dk OCCT'ye dayanıyorsa zaten stabil oluyor %90.

Dediğim gibi, verdiğim PBO ayarlarını -20 olarak yaptın mesela, önceki mesajdaki gibi, sonrasında OCCT CPU Extreme test 30dk - 1 saat boyunca hata almazsan o şekilde kalacak, bir sıkıntı olmaz. Core 5 hata verirse mesela per-core yapman lazım. Core 5'i -15'e alacaksın, diğerleri -20'de kalacak. Ya da -20 all-core eğer hata verirse, all-core -15 çekeceksin. -15 hata vermeyecektir. -20 bile vermez belki şanssız değilsen @Zambak. Bu dediğim şekilde PBO kapalı haline göre daha serin çalışıyor ve performans kaybetmiyorsun.

Hepsi geri dönüşümlü ayarlar bunların, bir zarar söz konusu değil zaten. O yüzden stokta kullanmayı mantıksız buluyorum, 30dk OCCT'ye dayanıyorsa zaten stabil oluyor %90.
Bu anakartta açılıyor mu ve performans daha stabil mi kalıyor?

Bu anakartta açılıyor mu ve performans daha stabil mi kalıyor?
MSI'da var dediğim şekilde yapman lazım, önceki mesajdaki gibi. Precision Boost Overdrive kısmından, stabil kalması senin işlemciye bağlı, 30dk test edeceksin. OCCT CPU testi ağır bir yük, ona 30dk dayanıyorsa %90 ihtimalle zaten stabil. Diyelim ki hata verdi bir çekirdek stabil değil, o zaman -20'den -15'e çekersin. -15'te hata veren 7800X3D daha görmedim.

Her türlü PBO kapalı haline göre -15 ayarlaman bile daha serin çalıştırır. -5/-10 ayarlarsan faydası olmaz çok fazla, -15/-20 yeterli gelir ama. -30 ve üzeri instabilite yaratır.