Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sicholay

Çalışkan
Selamunaleyküm arkadaşlar,

Son zamanlarda hem ekran kartı hem de işlemci aşırı ısınmaya başladı. Oynadığım oyunlar World of Tanks ve The Hunter. Şu an kasa açılıyor ama görüntü yok. Klavyeye de güç gelmiyor. Ne yapmam lazım, nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Şimdiden teşekkürler.

Sistem:
  • R7 7800X3D
  • RTX 3070 Ti
  • 32 GB RAM
  • 1 TB M.2 SSD
  • Cooler Master 360mm sıvı soğutma

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU LED ile DRAM LED'in güncel BIOS'lu anakartta yanması hoş bir durum değil, garanti yoluna başvursanız iyi olur, @Yusuf7878'in dediği gibi soldan 2. Slota tek RAM takıp bir deneyin belki sonuç verir.

İstanbul'da tanıdık bir bilgisayarci arkadaştan aldım hocam kendisiylede irtibat halindeyim şu an
Anakartta CPU soketi falan hiç kontrol etmiş miydiniz? Bent pin vesaire durumu olabilir mi, ya da soğutucuyu aşırı sıkarsan kırmızı-sarı yakabilir. BIOS güncel demişsin, Clear CMOS denemişsindir diye düşünüyorum. İhtimaller çok fazla, ama asıl sorun RAM ya da CPU tarafına işaret ediyor. Tek tek RAM'leri A2 yani soldan 2. slotta denemeniz lazım, fayda etmezse soğutucu ve CPU'yu remount edip pinleri kontrol etmeniz lazım anakarttaki. Böylesi daha sağlıklı olacaktır, tecrübeniz varsa eğer. @Sicholay Görüntü gelmemesi sistem boot etmemesi, POST etmiyor anlamına gelir. Direkt olarak GPU işaret etmez ama edebilir de. Şu an sendeki sorun CPU ya da RAM tarafına işaret ediyor.

AM5 pinleri çok hassas, en ummadık anda bile CPU sök-tak yaparken bu tarz sıkıntılar oluyor, her pin işlevsel değil ama bent pinli bir anakarta CPU takmak ciddi problemlere sebep oluyor. Ben ekstra bunları paylaşabilirim, denemediysen ya da bu konuda tecrübeliysen bu tarz deneyebilirsin kendin. Remount yaparken bir göz atmanda fayda var, hem tüm güç bağlantılarına hem de pin mevzusuna. @Sicholay

Anakartta CPU soketi falan hiç kontrol etmiş miydiniz? Bent pin vesaire durumu olabilir mi, ya da soğutucuyu aşırı sıkarsan kırmızı-sarı yakabilir. BIOS güncel demişsin, Clear CMOS denemişsindir diye düşünüyorum. İhtimaller çok fazla ama asıl sorun RAM'ya da CPU tarafına işaret ediyor. Tek tek RAM'leri A2 yani soldan 2. slotta denemeniz lazım, fayda etmezse soğutucu ve CPU'yu remount edip pinleri kontrol etmeniz lazım anakarttaki. Böylesi daha sağlıklı olacaktır, tecrübeniz varsa eğer. @Sicholay Görüntü gelmemesi sistem boot etmemesi, POST etmiyor anlamına gelir. Direkt olarak GPU işaret etmez ama edebilir de. Şu an sendeki sorun CPU'ya da RAM tarafına işaret ediyor.

AM5 pinleri çok hassas, en ummadık anda bile CPU sök-tak yaparken bu tarz sıkıntılar oluyor, her pin işlevsel değil ama bent pinli bir anakarta CPU takmak ciddi problemlere sebep oluyor. Ben ekstra bunları paylaşabilirim, denemediysen ya da bu konuda tecrübeliysen bu tarz deneyebilirsin kendin. Remount yaparken bir göz atmanda fayda var, hem tüm güç bağlantılarına hem de pin mevzusuna. @Sicholay

Cevabınız için teşekkürler Hocam PC'yi 2 aya yakındır kullanıyorum herhangi bir problem yaşamadım ama nedense dün gece böyle bir olay yaşadım. Dediklerinizi yapacak Kadar bilgili değilim ama sadece RAM, ekran kartı, BiOS pili sök tak yapabildim. İş çıkışı tek RAM olayını da denerim olmadı sıvı soğutucuyu çıkarıp kontrolde ederim inşallah çözülür bir durumdur yoksa aldığım yere geri göndereceğim

Reis anakartın modeli MSI Pro A620M-E olarak geçiyor onu da şimdi öğrendim akıl kalmadı ki BIOS güncelleme olayı da son driver 08.08.2025 tarihinde yayınlanmış ama beta olarak acaba bundan kaynaklı olabilir mi çünkü son güncellemeyi yapmadım 2 ay önce yapılmış güncelleme

Son düzenleme:
Reis anakartın modeli MSI Pro A620M-E olarak geçiyor onu da şimdi öğrendim akıl kalmadı ki BIOS güncelleme olayı da son driver 08.08.2025 tarihinde yayınlanmış ama beta olarak acaba bundan kaynaklı olabilir mi çünkü son güncellemeyi yapmadım 2 ay önce yapılmış güncelleme

Çok eski BIOS sürümlerinde sorun olabiliyor, sizdeki BIOS sürümü güncel, BIOS kaynaklı değildir, zaten BIOS flashback özelliği görünmüyor kartta güncelleyemezsiniz.

Bir de o şekilde deneyin. Olmazsa tüm RAM slotlarını teker teker deneyin.

Hocam dediğinizi yaptım tek slotla açıldı PC şu an FurMark testi yapıyorum gayet stabil gidiyor. Ama asıl soru şu 2.RAM slotuna takınca diğer RAM'i PC açılmıyor gene onun için nasıl bir yol izlemem lazım. Oyunlarda ekran kartı ve işlemci 80 dereceden inmiyor ama testte de 70i görmüyor ne iştir anlamıyorum

Dosya Ekleri

• 17567400730184656500041438543169.webp
    17567400730184656500041438543169.webp
    4 MB · Görüntüleme: 34