R7 7800X3D & RTX 4070 Super sistemin CS2'de ekran kartı kullanımı %30'a düşüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KaraKartal19o3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 226
İşlemci: 7800X3D.
Ekran kartı: ASUS Dual 4070 Super.
Anakart: Gigabyte B850 Gaming X ATX.

Arkadaşlar, merhaba. Benim sorunum biraz farklı. CS2 oynarken, 2 saat oynadıktan sonra, bir anda ekran kartı kullanımı %99'dan %30 civarına düşüyor. %30 civarına düştüğündeyse akıcılık bozuluyor. Donma yok, FPS'te düşüş yok. Sıcaklık 60-65 derece arasında gidip geliyor. İşlemci sıcaklığı ise 65-75 arasında gidip geliyor ama GPU kullanımı tekrar %90 civarına çıktığında akıcı bir şekilde oynayabiliyorum. Dediğim gibi, hemen olmuyor. CS2'yi kapatıp tekrar açınca sorun çözülüyor. Anlamadım, neden böyle oluyor? Aklıma, ekran kartına udervolt yapmıştım, o geliyor. Değişik bir sorun. Bilen varsa, yardımcı olursa sevinirim bir de CS2'yi 2K çözünürlük ve yüksek ayarlarda oynuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
CS2 sorunlu, başka bir oyunda aynı sorunlar var mı diye test eder misin?

CS2 sorunlu, başka bir oyunda aynı sorunlar var mı diye test eder misin?
Arkadaşın dediği gibi farklı bir oyunda da test edin. Ayrıca Furmark, OCCT vs. yapın.

Arkadaşın dediği gibi farklı bir oyunda da test edin. Ayrıca Furmark, OCCT vs. yapın.
Başka bir oyunda böyle bir sorun yaşamadım. Expedition oynadım bf oynadım hikayeli oyunlar yani böyle sorunlar olmadı. Oyundan mı kaynaklı diyorsunuz

Başka bir oyunda böyle bir sorun yaşamadım. Expedition oynadım bf oynadım hikayeli oyunlar yani böyle sorunlar olmadı. Oyundan mı kaynaklı diyorsunuz
Şöyle söyleyeyim; Rainbow Six Siege, Dying Light, Starwars BF2, BF1, Dead By Dylight, Spider-Man Remastered, Resident Evil: Village hepsinde ip gibi frametime alıyorum. CS2 ise sürekli dalgalı. Onu geçtim ekran rezalet asla akıcı olmuyor. Bu oyuna göre sisteminizde hata aramayın bence. Geçen sildim geçtim.

Diğer oyunlarda yaşamadığınız için evet, sorunun oyun ile alakalı olduğunu düşünmüyorum(z).

CS2'de belirli bir vakit geçirdikten sonra oyun da şöyle bir sıkıntı oluyor. Ekran kartı frekansı ve kullanımı aşağı doğru düşüyor bunu bende gözlemledim. Shader cache (DirectX gölgendirici önbelleği) silersen sorun belirli bir süre ortadan kalkacaktır ama kötü yanı 1-2 ay sonra tekrar başına geliyor.

O önbellek nerde peki? Hani fps falan düşse alıcam garip bir şekilde sağa ve sola doğru fareyi kaydırıncı 2 saatten sonra falan yağ gibi kaymıyor tam tabirinide söylemiyorum çünkü kasma desen kasma değil donma desem donma değil sen beni anladın galiba

Internette konular mevcut bakabilirsin. Mobilde yazmak uzun olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…