Çözüldü R7 7800X3D & RTX 4070 Ti Super sistem yeniden başlatınca boot etmiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bane
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 147
  • Etiketler Etiketler
    boot sistem
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bane

Çalışkan
Merhaba, bir süre oyun oynadıktan sonra ya da Prime95 ya da TestMem5 uyguladıktan sonra bilgisayara restart atmak istediğimde, sistem kendini kapatıyor ve hiç boot olmuyor. Normalde de bazen yapıp bazen yapmıyor.
  • Anakart: ASUS TUF B650-Plus
  • İşlemci: 7800X3D.
  • Ekran kartı: Gigabyte Aorus RTX 4070 Ti super.
  • RAM: G.Skill F5-6400J3239G16GX2-TZ5nr ama 6000MHz olarak kullanıyorum.
  • SSD: Corsaşir 2TB MP600 Pro.
  • PSU: Corsair 1000W RM1000e.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şimdi yeniden başlattığımda DRAM turuncu LED de kendini kapatıyor, tekrar açıyor, turuncu LED'de kalıyor. Şu anki BIOS sürümünde bu oluyor ama eski BIOS sürümlerinde turuncu LED de kapanıp tekrar açıldığında CPU kırmızı LED'de kalıyordu. Ama yani RAM’lerim SK Hynix A-die bu arada. Şu an hatta 5200 CL26'da kullanıyorum, sıkıntısız şu anda. Hatta TestMem5 Extreme çalıştırdım, yeniden de başlattım, problem yok gibi (bunu MCR ve PDM disabled bir şekilde test ettim). Sanki acaba CPU’nun IMC’si mi yetersiz gibi sanki.

Ben sorunu çözdüm gibi. Önceden Armory Crate yüklüyken 1-1,5 saat sonra oynadıktan sonra bu dediğim bug yaşanıyordu restart attıktan sonra. İnternetten araştırdım, Armory Crate uygulamasından dolayı denildi yabancı forumlarda. Oradaki yabancı arkadaş da öyle çözmüş, kaldırmış programı. Denedim, ben de kaldırdım Armory Crateti. 2,5 saat oyun oynadım, üzerine stres testleri falan da yaptım, artık o bug olmuyor. Yaklaşık 4-5 gündür de böyle kullanıyorum. Olur da bu durumu başka yaşayan olursa bir bilgilendirme olarak buraya yazmak istedim.
Sistem açılmadığında anakartın sağ üstünde hangi hata LED'i yanıyor?

Kaç tane RAM var? Hangi slotlara takılı.

Şimdi yeniden başlattığımda DRAM turuncu LED de kendini kapatıyor, tekrar açıyor, turuncu LED'de kalıyor. Şu anki BIOS sürümünde bu oluyor ama eski BIOS sürümlerinde turuncu LED de kapanıp tekrar açıldığında CPU kırmızı LED'de kalıyordu. Ama yani RAM’lerim SK Hynix A-die bu arada. Şu an hatta 5200 CL26'da kullanıyorum, sıkıntısız şu anda. Hatta TestMem5 Extreme çalıştırdım, yeniden de başlattım, problem yok gibi (bunu MCR ve PDM disabled bir şekilde test ettim). Sanki acaba CPU’nun IMC’si mi yetersiz gibi sanki.

Ben sorunu çözdüm gibi. Önceden Armory Crate yüklüyken 1-1,5 saat sonra oynadıktan sonra bu dediğim bug yaşanıyordu restart attıktan sonra. İnternetten araştırdım, Armory Crate uygulamasından dolayı denildi yabancı forumlarda. Oradaki yabancı arkadaş da öyle çözmüş, kaldırmış programı. Denedim, ben de kaldırdım Armory Crateti. 2,5 saat oyun oynadım, üzerine stres testleri falan da yaptım, artık o bug olmuyor. Yaklaşık 4-5 gündür de böyle kullanıyorum. Olur da bu durumu başka yaşayan olursa bir bilgilendirme olarak buraya yazmak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…