Nanebey

Başarılı
Bilgisayar ben evde yokken açık ve çalışır durumdaydı. Eve geldiğimde Windows açılmamaya başladı. İlk olarak “Otomatik Onarıma Hazırlanılıyor” ekranında kalıp sürekli yeniden başlatmaya başladı.

Açılış sırasında farklı mavi ekran hataları aldım. Gördüğüm hatalar arasında:
  • SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED (0x7E)
  • PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (0x50)
  • ATTEMPTED_EXECUTE_OF_NOEXECUTE_MEMORY (0xFC)
var.

Sistem:
  • ASUS ROG Strix B550-F Gaming
  • Ryzen 5 5600
  • RTX 3060
  • 32 GB RAM (4 modül)
  • 1 TB SSD + 500 GB SSD
Windows'un bozulmuş olabileceğini düşünerek USB'den temiz kurulum yapmayı denedim; ancak Windows 10 ve Windows 11 kurulum USB'leri de düzgün boot etmiyor. Kurulum başlarken sistem ya donuyor, mavi ekran veriyor ya da kendini yeniden başlatıyor.

Ventoy ile de denedim. Ventoy bazen açılıyor, bazen dosyaları tararken takılıyor veya bilgisayar yeniden başlıyor. Ubuntu Live USB ile de denedim; onda da işletim sistemi yüklenmeye geçerken bilgisayar yeniden başladı. Yani sorun sadece mevcut Windows kurulumunda oluşmuyor.

BIOS ise stabil çalışıyor. Bilgisayarı BIOS ekranında uzun süre açık bıraktığımda donma veya yeniden başlama olmadı.

BIOS ayarlarını fabrika ayarlarına döndürdüm, DOCP/XMP'yi kapattım. Ayrıca ASUS BIOS FlashBack kullanarak anakartın BIOS'unu en güncel sürümle yeniden flashladım. Sorun değişmedi.

RAM tarafını kontrol etmek için 4 RAM yerine tek RAM ile de sistemi çalıştırıp denedim; yine Windows/Ubuntu USB boot sırasında sorun devam etti. Daha sonra RAM'leri tekrar taktığımda bir sefer DRAM/RAM uyarısı da aldım, tekrar söküp taktım, düzeldi.

İki SSD'yi de tamamen söküp sistemi disksiz şekilde USB'den Windows ve Ubuntu ile boot etmeyi denedim. SSD'ler takılı değilken de aynı şekilde işletim sistemi yükleme aşamasında yeniden başladı. Bu nedenle sorun doğrudan SSD'deki Windows kurulumundan kaynaklanıyor gibi görünmüyor.

Özetle BIOS içerisinde sistem stabil; fakat Windows 10/11 kurulum ortamı veya Ubuntu gibi bir işletim sistemi yüklenmeye başladığı anda farklı mavi ekranlar, donma veya yeniden başlama meydana geliyor.

Dosya Ekleri

• 20260817_002418.webp
    20260817_002418.webp
    4,8 MB · Görüntüleme: 1
Son düzenleyen: Moderatör: