VanquisheR

Uzman
Merhaba, sistemimi 3 yıldır düzenli olarak kullanıyorum ve son zamanlarda uyku modundan uyandırınca sistem çalışıyor ama ekranlarıma görüntü gelmiyor ve mecburen reset tuşuna basmak durumunda kalıyorum. NVIDIA sürücülerim, chipset sürücüsü, Windows sürümü, BIOS sürümü güncel şekilde tutuyorum.
Sistem ise şu şekilde: RTX 4070 Ti Super, 7800X3D, 32 GB DDR5 6000 MT/s RAM, X670E anakart. Sistemin normal bir şekilde çalışmasında hiçbir sorun yaşamıyorum ama bu durum sadece uyku modundan sistemi uyandırdıktan sonra arada bir başıma gelebiliyor. Bir çözüm araştırdığım kadarıyla bulmadım. Sizlerin desteklerini isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
O sorun yüksek ihtimalle Windows'un hızlı başlatma saçmalığından veya NVIDIA'daki MPO çakışmasından kaynaklanıyor. Denetim Masası'ndan hızlı başlatmayı kapat, bir de NVIDIA MPO tool ile MPO'yu disable et bu ikisi sorunu genelde kökten çözüyor. BIOS da Power Supply idle Control ayarını typical yaparsan voltaj uyanırken sapıtmaz. Bunları bir dene.

O sorun yüksek ihtimalle Windows'un hızlı başlatma saçmalığından veya NVIDIA'daki MPO çakışmasından kaynaklanıyor. Denetim Masası'ndan hızlı başlatmayı kapat, bir de NVIDIA MPO tool ile MPO'yu disable et bu ikisi sorunu genelde kökten çözüyor. BIOS da Power Supply idle Control ayarını typical yaparsan voltaj uyanırken sapıtmaz. Bunları bir dene.
Müsait olduğumda bunları deneyip paylaşacağım sorunu çözüp çözmediğini.

Hortlatıyorum üzgünüm ama sorun çözülmedi. Format atmama rağmen durum aynı şekilde devam ediyor. 2 saat uyku modundan çıkınca RAM hariç bütün parçalar çalıışyor ve "Boot" ışığı yanarak olduğu gibi duruyor. BIOS'dan da sadece EXPO modu, Curve optimizer -20 ve 200MHz boost, dahili işlemci GPU'su kapalı ve Memory Context Restore açık şeklinde değiştirdim.

Son düzenleme:

Hortlatıyorum üzgünüm ama sorun çözülmedi. Format atmama rağmen durum aynı şekilde devam ediyor. 2 saat uyku modundan çıkınca RAM hariç bütün parçalar çalıışyor ve "boot" ışığı yanarak olduğu gibi duruyor. BIOS'tan da sadece EXPO modu, Curve Optimizer -20 ve 200MHz Boost, dahili işlemci GPU'su kapalı ve Memory context restore açık şeklinde değiştirdim.

Önce Curve Optimizer ve Boost ayarlarını sıfırlayıp tamamen stok (sadece EXPO açık) dene. Eğer yine yapıyorsa, Memory context restore ve Power down ikilisini kontrol et.