Selam, öncelikle 2 sene önceye yakın
@pawEn hocam ile beraber bir sistem toplamıştık. Ne gibi değişiklikler yaptığımı ve bazı sorunlarla karşılaştığımı yazıyorum. Belki forumdaki insanlar da aynı sorunla karşılaşabilir ya da almadan önce okumaları için yazıyorum.
Topladığımız sistemden aşırı memnunum, öncelik olarak onu söyleyeyim. Tabii bu 2 yıl süre zarfında ekran kartımı, işlemcimi ve PSU'mu değiştirdim. Ekstra olarak bir M.2 aldım. Anakart konusunda Colorful Battle-AX B650M-Plus V14 kullanıyorum hala ve memnun değilim. Belki de sorun anakart değildir ama gün içerisinde sürekli stutter yaşıyordum. PSU'yu değiştirdim, ekran kartını değiştirdim, işlemciye kadar değiştirdim (güncel olarak Zotac RTX 4080 AiO, 7800X3D ve PSU Thermaltake Toughpower GT 850W 80+ Gold kullanıyorum). Çok fazla forumlara, yabancı forumlara baktım sorun için. BIOS güncellemesi için Colorful 1020 sürümü yayınlamıştı, bellek uyumlulukları için bir güncelleme idi, hala aynı sorun. Arkadaşıma da aynı sistemi aldırdım, aynı sorun onda da varmış, hatta restart sorunları falan oluyormuş. Yani sorun büyük ihtimalle RAM veya anakart idi. Yakın zamanda arkadaşım anakart değiştirdi, sorunun çözüldüğünü ve çok nadir stutter yediğini anlattı. Şimdi diyeceksiniz bunları neden söylüyorsun diye, sadece sizin de bilginiz olsun, alacak kişiler almasın diye söylüyorum. Sonuç olarak, yakın zamanda bu donanımlardan birisini alacaksınız, almayın. Aldığım RAM ve sistem detayları ekte. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.
Eki Görüntüle 265050
Eki Görüntüle 265051
Eki Görüntüle 265052
Eki Görüntüle 265053