R7 7800X3D RTX 4080 Super oyunlarda kaplamalar ve gölgeler geç yükleniyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dunks
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 460
  • Etiketler Etiketler
    geç

dunks

Çalışkan
Merhaba. Yaklaşık 6 ay önce yeni bir bilgisayar aldım. 6 aydır hiçbir sorun yokken son bir aydır her oyunda kaplamalarda geç yüklenme ve çizim mesafesinin çok az olması dikkatimi çekti. Oyun oynarken her adım attığımda kaplamaların yüklenmesi çok rahatsız ediyor. İnternetten araştırdığımda insanların bunun nedenini kötü elektrik gibi şeyler demesini gördüm. DDU ile driver kaldırmak, temiz kurulum format atmak, donanım parçası değiştirmek, başka drivere geçmek hiçbiri sorunu çözmemiş. Yaşadığım sorunu yaşayan başka birilerinin videosu:

Sistem özelliklerimi de yazıyorum. Ne yapabilirim? Nasıl düzeltebilirim? Yardımınız lazım.

GPU: ASUS TUF Gaming RTX 4080 Super.
CPU: AMD Ryzen 7 7800x3D.
Anakart: ASUS TUF Gaming X670E-Plus Wi-Fi
RAM: G.Skill flare X5 2x16 6000MHz DDR5.
SSD: Samsung 980 Pro 1 TB.

Yabancı forumlarda açılan post başlığı: "Draw distance lod issues in every game"

Bu şekilde gelen yorumlara bakabilirsiniz. Sorunu kimse çözemiyor sanırım.

Demek istediğim şu bilgisayarımda kaplama yüklenmeme sorunu var diyorum ama PlayStation 5'te de oluyor bu sorun. Ya bilgisayarımda sorun yok ya da ikiside aynı anda bozuldu.

Benim de demek istediğim ikisi aynı anda bozulacak bir durumu olduğunu sanmıyorum. PC de bir problem yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…