Bütçe
60.000-74.000
Ben de bu soğutucuyu alacağım, 7800X3D’ye yeterli diye düşünüyorum. Sıvı soğutma kullanmak istemediğim için bunu tercih edeceğim. Eğer sizin böyle bir derdiniz yoksa, 360 mm sıvı soğutuculara da bakabilirsiniz. Ama sıvı soğutucuların sorun çıkartma potansiyeli yüksek ve uzun ömürlülüğü düşük. Bunu dikkate alarak karar verin derim.
Sıvı soğutma uğraştırıcı olacağını düşündüğüm için bende almayı düşünmüyorum.
Görünüşe göre bende bunu alacağım.

Ti / XT alasım var fakat almaya karar verirsem 1 ay daha sabretmem gerekeceği için biraz düşünmem gerekiyor.

Bir de işlemci soğutucusu olarak bu nasıldır?
https://www.akakce.com/islemci-sogu...t-phantom-spirit-120-se-fiyati,634899527.html

Bence 1 ay daha sabredin hem 9060XT'ler az çok belli olur hem de bütçeniz artmış olur. Soğutucu hakkında bilgim yok ancak forumda çok fazla kişi öneriyor. Bence kasanızı ambiyansı çok güzel o yüzden RAM'leri RGB versiyonlarıyla değişin ve güzel bir 360mm sıvı soğutma bütçe yetiyorsa güzel olur. Ömrü konusunda hava soğutmanın ömrü ne kadarsa sıvı soğutmanın da ömrü o kadar. 5 yılı aşkındır arkadaşımda Cooler Master Seidon 120M egzoza taktığı sıvı soğutma var halen daha çalışır.

Bence 1 ay daha sabredin hem 9060XT'ler az çok belli olur hem de bütçeniz artmış olur. Soğutucu hakkında bilgim yok ancak forumda çok fazla kişi öneriyor. Bence kasanızı ambiyansı çok güzel o yüzden RAM'leri RGB versiyonlarıyla değişin ve güzel bir 360mm sıvı soğutma bütçe yetiyorsa güzel olur. Ömrü konusunda hava soğutmanın ömrü ne kadarsa sıvı soğutmanın da ömrü o kadar. 5 yılı aşkındır arkadaşımda Cooler Master Seidon 120M egzoza taktığı sıvı soğutma var halen daha çalışır.
Ambiyans pek umurumda olmadığı için ekstra para veresim yok.
Sıvı soğutucuyu da ileride alabilirim belki fakat şu anlık hava soğutucu yeter diye düşünüyorum.

Geriye bir tek zaman kaldı sanırım. Konuya cevap veren herkese teşekkür ederim.

2K monitör ile ve çoğunlukla oyun oynamak için kullanacağım.

Soğutucu konusunda karar veremedim. Öneriniz var mıdır?

Sistemi 3-4 ay içerisinde toplamayı planlıyorum fakat fiyat olarak “şu anda kaçırmadan al” dediğiniz bir ürün var ise o ürünü erkenden alabilirim.
Ekran kartı biraz düşük bence, 5070 Ti olsa tadından yenmez. AMD ekran kartı kullanmak sorun olmayacaksa RX 9070 XT de bir seçenek.