Arkadaşlar oyun son 1 haftadır düzgün çalışmıyor. 4K ultrada MSAA kapalı oynuyorum. Rekabetçide 300'lerde FPS alırken sürekli 150-200'lere düşüyor ve birkaç dakika öyle kalıp tekrar normale dönüyor. Örneğin Long'a girince 350'den 150'ye düşüyor falan. Bazen de ufak anlık droplar oluyor. Daha önce böyle bir problem yaşamıyordum, FPS değerim hep stabildi. Oyunda genel bir sorun mu var şu sıralar? NVIDIA sürücüm ve BIOS'um güncel. 32 GB RAM kullanıyorum.

Sürücü kaynaklı olabilir, başka sürümü deneyin. Son sürümlerde bir takım sorunlar duymuştum. 580.97 falan deneyebilirsiniz.
CS2 sık oynadığım bir oyun değil, güncellemelerle çözülecekse hiç uğraşmak istemiyorum. Ben sistem bozuk falan mı diye korktum biraz. Daha yeni topladım; 115K tuttu.

@Caner Uncu Hocam siz de yaşıyorsunuz sanırım, şu an bu genel bir sorun mu?
Bir kere yaşadım. NVIDIA sürücü güncellemesi yapıp oyuna girmiştim, oyunun ortasında FPS git gide düşmeye başladı ve en son oynamayacak seviyeye geldi. Daha sonra kapatıp açınca düzeldi. Ondan sonra da yaşamadım. NVIDIA sürücü sorunu olduğunu sanmıyorum ama, denk geldi sanırım. AMD/NVIDIA fark etmeksizin insanların bu sorunu yaşadığını gördüm.

Bir kere yaşadım. NVIDIA sürücü güncellemesi yapıp oyuna girmiştim, oyunun ortasında FPS git gide düşmeye başladı ve en son oynamayacak seviyeye geldi. Daha sonra kapatıp açınca düzeldi. Ondan sonra da yaşamadım. NVIDIA sürücü sorunu olduğunu sanmıyorum ama, denk geldi sanırım. AMD/NVIDIA fark etmeksizin insanların bu sorunu yaşadığını gördüm.
Hocam aynen dediğiniz türlü olan bende ölüm maçında oldu ve düşük FPS'de ve berbat %1 Low ile kasarak kaldı oyun; çıkıp girince düzelmişti. Şu anki olay ise rekabetçide oluyor ama kasma yok, sadece FPS yarılanıyor.

@Ateş Hekimoğlu, aynı problem demek ki. Ben sorunun oyundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama yine de denemek isterim dersen eski sürücülerden birisini kurup deneyebilirsin. 577 sürücülerini bir dene.
Hocam bu 50 serisiyle ilgili her gün bir sürü insan her türlü oyunla ilgili drop, FPS düşmesi konuları açmaya başladı. Sanırım bu seride NVIDIA da sürücülerde stabil kalmayı başaramadı. Her yeni sürücünün notlarında 50 serisinin oyun performans sorunları oluyor zaten. Sizin de AMD ile her oyunda stutter sorunu vardı; 50 serisinde en azından çoğu oyun normal çalışıyor ama sorunlu oyunlar da fazla. Ben bir ara kartımı iade edip 9070XT geçecektim ama sürücülerin stabil olmasını bekleyeyim diye düşündüm. Şu an mesela 40 serisi gayet iyi çalışıyor.

@Ateş Hekimoğlu, son çıkan NVIDIA sürücülerinde sorun yaşayan kullanıcı sayısı çok ancak dediğim gibi CS2'deki bu sorun sürücüden bağımsız diye düşünüyorum çünkü AMD'de de yaşayan var, NVIDIA'da da. Oyun biraz problemli ama yine de sürücü düşürmeyi dene, belki işe yarar. Ben önceki sürücüde en ufak problem yaşamamıştım, update yaptıktan sonra bu olayı 1 defaya mahsus yaşadım ama sürücüden mi oldu ya da denk mi geldi bilemiyorum. Sürücüyü güncelledikten sonra bayağı da oynamıştım, problem yoktu. Ranked girdim ve sorun yaşadım.