Birebir benim yaşadığım sorun. Lakin benim böyle anlık donmalarım büyük olmuyordu, yani ilk başta 1 kere oluyordu, sonra o USB çıkarma sesi geliyordu ve sonra oyun sürekli olarak senkronize hatası ve hitreg sorununa mahruz kalıyordu. Çözümü buldum, ama o yöntemi yapmadan önce Olay Görüntüleyici kısmına bak...Sorunu tam olarak çözmeme yarayan olay BIOS sürümüde değildi aslında, AGESA yani Microcode sürümü olan 1.3.0.0 idi. Ben de bu AGESA sürüm başlangıcı olan BIOS sürümünü indirip kurdum ve her şey mükemmel oldu. Peki seninde bu USB sesinden sonra bazı portların kullanılmaz hale geliyor mu ? Benim 4 adet USB 2.0 Portlar tamamen kitlenip çalışmaz hale geliyordu. Her şeyi tetikleyen SATA (ASMedia yani SATA donanımı Soft-Brick olmuş. Buna neden olanda BIOS güncellemeleri) donanımıydı, üstelik hiçbir disk takılı olmamasına rağmen, bu olayıda tetikleyen yani her şeye neden olan 1.3.0.0 Microcode sürümden sonra çıkan tüm yamalı BIOS sürümleri, en güncel BIOS sürüm dahil
Konumda çözümü var sorun yaratan USB'leri gpedit.msc üzerinden komple kapatıp çözebilirsin, ama bence iyice kontrol et çünkü sorun daha büyük olabilir, ben de öyleymiş. Şu an oyunum ultra ayarlarda bile akıyor, 1 gram sapma yok, mermiler uçuyor EU sunucu 65ms'de bile.
https://techolay.net/sosyal/konu/valorant-tpm-ihlali.214826/
USB'ler için Windows üzeri güç tasarrufları kapatma, çünkü bu sorunu çözmüyor, sadece gizliyor. Ben BIOS üzerinden direkt S4 S5 olayını yaptım, ayrıca ASPM güç planlarını bile kapattım, ama oyunum her daim takılıyordu. O yüzden anakart'ın sitesinden bence 1.3.0.0 AGESA microcod sürüm olan BIOS version kur anakartına. Umarım geçer.