Kivoki

Üyecik
Merhabalar, Aralık 2025'te yeni bir bilgisayar aldım.

Özellikleri:
  • Gigabyte Aorus X AX Ice
  • Ryzen 7 7800X3D
  • RTX 5070 Ti
  • 32 GB RAM
NOT: Bu mesajı atarken BIOS'um en güncel versiyonunda, RAM'lerimde XMP profil 1'de yani 6000.

Öncelikle oyunda 500-550 arası FPS alıyorum en düşük ayarlarda. Bilgisayarı aldığımdan beri aşırı gıcık bir donma sorunu yaşıyorum. Bu FPS drop'tan yana bildiğin oyunum donuyor, bunu başka hiçbir oyunda yaşamıyorum. Ben monitörümden dolayı 144 Hz sabit oynuyorum ama donma geçmiyor. Bakmadığım yer kalmadı, bakmadığım konu kalmadı ama yok, asla çözüme ulaşamıyorum. Windows 11 kullanıyorum, belki BIOS'um güncel değil diyedir diye düşündüm ama yok, yine geçmedi. Ama bu sefer şöyle bir şey oldu: BIOS güncellendikten sonra sorun bir düzelir gibi oldu. 144 sabit olan FPS'yi kapattım ve kulaklığıma USB çıkartma sesi geldi ve donma geri geldi. Sonra oyunu kapat aç yaptım, yine başta bir düzeldi, sonra tekrar donmaya başladı ve artık canıma tak etti.

Oyunun donma görüntüsü burada:

Lütfen şu sorunuma biri yardımcı olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, garip cidden. Iki sistemde de USB askiya alma ayari disabled yapinca cozdu durumu. Belki de anakart'ta ki USB 2.0 portlari dahil yapiyor olabilir, denemek lazim her seyi. Windows'ta bozabiliyor, asiri debloat falan sorun yaptigi olmustu bende.

Ben sana devrediyorum konuyu, Valorant bilgim dahilinde değil. @ggbye Evin elektriğine kadar değişti, muhtemelen çözemedi. Kafayı kırarsın en sonunda, öyle bir sıkıntı bu. Valorant haricinde bu tarzda bir sıkıntı yok zaten. BIOS, çipset ve USB sürücüleri güncel olsun. Aygıt yöneticisinden ilettiğim kısımlardaki tiki kaldırıp deneyin, USB askıya alması burada fayda etmedi.

@shiiw Bu çabaların hepsi Valorant için. En son evi ya da ev sahibini değiştirecekti, belki o zaman düzelir.

Ben sana devrediyorum konuyu, Valorant bilgim dahilinde değil. @ggbye Evin elektriğine kadar değişti, muhtemelen çözemedi. Kafayı kırarsın en sonunda, öyle bir sıkıntı bu. Valorant haricinde bu tarzda bir sıkıntı yok zaten. BIOS, çipset ve USB sürücüleri güncel olsun. Aygıt yöneticisinden ilettiğim kısımlardaki tiki kaldırıp deneyin, USB askıya alması burada fayda etmedi.

@shiiw Bu çabaların hepsi Valorant için. En son evi ya da ev sahibini değiştirecekti, belki o zaman düzelir.

En son oyunu birakip kafayi dinlemek lazim, delirtir adami valla. Realtek Lan Adapter'i disabled edip cozenler var durumu ama anakart'ta tek Ethernet var, cozse dahil ise yaramaz bence.

@Kivoki, BIOS'tan IOMMU Enabled alip deneyin, Defender'dan Core Isolation kismindan Memory Integrity aktif edin. HVCI diye gecmesi lazim, defender yok bende. Tarif edemiyorum su anda.

Son düzenleme: